Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Linda de Buck van Bodyfit Wellness. Zij heeft het bedrijf in 2004 opgericht met haar man David. Van huis uit zijn zij agrariër en hebben allebei een boerderij gehad in het buitengebied van Zeewolde. Via een baan van David zijn zij in deze branche gerold.

‘Wij verkopen maatwerk zwembaden, sauna’s, stoombaden en spa’s en hebben een eigen productiebedrijf waar we dit produceren. Ons afzetgebied is heel Nederland, met sauna’s gaan we zelfs de grens over. Wij hebben 10 vakmensen in dienst, waar we enorm trots op zijn. Wij zijn een echt familiebedrijf geworden, al voelt het hele team van nature als familie, wat erg fijn werkt voor ons allemaal! We vinden het belangrijk dat onze werknemers het naar hun zin hebben, hechten veel waarde aan hun mening, adviezen en feedback. Ze worden voorzien van goede werkmaterialen en we zijn zo flexibel mogelijk qua werktijden.’

Hoe ziet haar werkweek eruit? ‘Ik werk 6 dagen en elke dag is anders, we hebben een dynamisch bedrijf. Ik ben verantwoordelijk voor de verkoop, webshop, boekhouding, personeelsadministratie en marketing. Deze afwisseling kost de nodige energie, maar maakt het werk ook erg leuk!’

Wat doet Bodyfit Wellness aan duurzaamheid? ‘Onze producten worden vervaardigd van hoog kwalitatieve en duurzame producten. Onze sauna’s worden gemaakt van FSC gekeurd hout, zwembaden van volledig recyclebaar polypropyleen, een duurzaam materiaal, waardoor het bassin lang mee gaat en onze spa’s zijn voorzien van de meest energiezuinige warmtesystemen. Ze verbruiken tot 85% minder energie. Door onze processen goed te laten verlopen creëren we zo min mogelijk afval. Wij zijn in onderhandeling over zonnepanelen. Wij leveren een deel van ons afvalhout aan een middelbare school in Almere, waarmee zij prachtige producten maken.’

Wat Linda verder nog kwijt wil ‘Onze producten worden vaak gezien als luxe producten, maar het is een zinvolle investering voor lichaam en geest. Zeker gezien de maatschappij waar we in leven, waar de lat hoog ligt en goede ontspanning belangrijker is.’

Nog even over de Bedrijfskring ‘De ondernemersverkiezingen is een evenement waar wij graag naartoe gaan, erg interessant om de bedrijven beter te leren kennen.’