Skip to main content
De schakel

Artxpoze

By 27 oktober 2012No Comments

ArtxpozeAllereerst wil ik Angela Huckriede van Meeuwesen Assurantiën bedanken voor de gelegenheid om de volgende Schakel in de keten van Zeewolder Ondernemers te zijn. In haar slotwoord zegt ze belang te hechten aan een totaal-advies voor de ondernemer. Wat mij betreft volledig terecht. Al meerdere jaren beheert ze met haar kantoor en medewerkers onze complete verzekeringsportefeuille op een zeer prettige wijze; goede adviezen en een snelle ondersteuning als het nodig is.

Feestje

Op 29 augustus 2012 vierden wij op feestelijke wijze de (her)opening van ons bedrijf op het Krachtenveld. ArtXpoze (Kunstuitleen, Galerie en Lijstenmakerij) is daarmee één van de jongste bedrijven van Zeewolde, terwijl het de voortzetting van één van de oudste ondernemingen van Zeewolde is.

Voorgeschiedenis

Al in mei 1984 kwam ik naar Zeewolde om mij te vestigen als fotograaf en werd bekend onder de naam “Fotobureau ter Haar”. Eerst alleen en later met inzet van een aantal free-lancers door heel Nederland. Na jaren van een combinatie van commerciële en journalistieke fotografie zocht ik een manier om met gebruik van kennis en vaardigheden op een andere wijze te gaan leven. Zeven dagen per week, dag en nacht inzetbaar ging niet meer samen met een gezin en opgroeiende kinderen. Precies in die periode, medio 2003, deed zich de gelegenheid voor om Lijstenmakerij Nestor van Nes Barkey over te nemen. Gelukkig hadden we net een stuk bijgebouwd aan de studio, waardoor we ook ruimte genoeg voor de Lijstenmakerij hadden.

Galerie en Kunstuitleen

Al snel na de overname van de Lijstenmakerij kwam de volgende stap. Mieke ten Kaate van Kunstuitleen Art-Ien ging naar Drenthe verhuizen en vroeg of we interesse hadden om haar Kunstuitleen voort te zetten. Het één leidde tot het ander en in datzelfde jaar, 2005, gingen we weer aan het verbouwen. Aan de voorkant van ons pand kwam er een galerieruimte bij. In hoog tempo veranderde hiermee de complete bedrijfsvoering. De nieuwe naam werd Atelier Nestor. In de daarop volgende jaren maakten we een gestage groei door. Rond 2009/2010 bereikten we het punt dat we uit ons jasje groeiden. Verschillende pogingen om naar een andere locatie te verhuizen strandden, maar onverwacht diende zich een oplossing aan.

Een tweede Kunstuitleen

In het voorjaar van 2010 las mijn altijd oplettende moeder een bericht dat het Centrum Beeldende Kunst Gelderland in de problemen zat en daardoor acht Kunstuitlenen in de provincie Gelderland gesloten zouden worden. Eén daarvan bevond zich vlakbij, in Ermelo. Dezelfde dag nog maakte ik een afspraak met de toenmalige directie. In eerste instantie liepen de onderhandelingen op niets uit, maar midden in de zomer kwamen we toch tot een overeenkomst. Inmiddels zijn we nu ruim twee jaar verder en hebben de zaak in Ermelo (Kunstuitleen Noordwest Veluwe) ook goed op de rit. Hiermee kwam het zwaartepunt van onze activiteiten compleet bij kunst en lijsten te liggen en was het tijd voor een nieuwe en bijpassende naam in Zeewolde.

ArtXpoze

Bij ArtXpoze is kunst al te huur vanaf 10 euro per maand. De meeste huurders hebben de kunst een half jaar tot een jaar in huis. Als het niet bevalt, kan er eerder gewisseld worden. De helft van het huurbedrag wordt gespaard en dient voor de aankoop van een kunstwerk. Velen gebruiken de kunstuitleen ook als proefaankoop. De totale gezamenlijk collectie van onze twee Kunstuitlenen bestaat uit ca. 1100 kunstwerken en groeit nog steeds. Voor bedrijven is de volledige collectie beschikbaar. We helpen met het maken van een keuze en komen het desgewenst ook ophangen. Net als een ophangsysteem. Daarin zijn we specialist en premium dealer, met alle ophangrails en verlichting van Artiteq in het assortiment, waarvan het meeste ook op voorraad.

In de Lijstenmakerij kan een keuze worden gemaakt uit meer dan 1500 lijstprofielen, waarna het werk vakkundig wordt ingelijst. Een mooie lijst tilt een kunstwerk of foto naar een hoger niveau. Ook bij certificaten of (werk)tekeningen maakt het net dat verschil, waardoor het meerwaarde krijgt. Naast het inlijstwerk verzorgen we ook reiniging en restauratie van schilderijen. Er wordt gewerkt met een klein vast team, waardoor het werk van onze klanten in vertrouwde handen is.

ArtXpoze is gevestigd aan het Krachtenveld 52, tel. 036-5225229. Meer informatie vindt u op www.artxpoze.nl.

De volgende Schakel

Graag geef ik het stokje door aan Marjonelle Meindersma. Zij doet iets totaal anders, maar is minstens zo creatief. Haar bedrijf heet “Taart!” en daarover vertelt zij u in de volgende Schakel meer.