Skip to main content
De schakel

Nachon Nederland B.V.

By 20 mei 2011No Comments

NachonLuuk, bedankt dat je het stokje aan mij hebt doorgegeven. Het is een eer om genomineerd te zijn voor de titel ‘Zeewolder onderneming van het jaar 2010’. De drie genomineerde bedrijven waren erg aan elkaar gewaagd en wij zijn trots op de eretitel van Omnivent. Nogmaals gefeliciteerd!

Ik ben in 1991 met NACHON gestart als eenmanszaak in Lelystad. Toen is ook de basis voor onze logistieke automatiseringsoplossingen gelegd. Dankzij positieve mond tot mond reclame, dienden zich steeds meer logistieke opdrachtgevers aan en ons specialisme in deze branche werd een feit.

In 1993 verhuist NACHON vanwege uitbreiding naar Zeewolde. Een belangrijke reden voor de keuze voor Zeewolde, is de centrale ligging in Nederland. Na een aantal verhuizingen binnen Zeewolde, is NACHON nu alweer sinds 2007 gevestigd in haar karakteristieke pand aan het Planetenveld.

Als Zeewolder ondernemer draag ik de bedrijfskring een warm hart toe. Inmiddels jarenlang lid probeer ik de bijeenkomsten zoveel mogelijk bij te wonen.
Het lokale netwerk onderhouden staat daarbij centraal. Als ondernemers staan we voor dezelfde uitdagingen, hebben met de politiek en regionale ontwikkelingen te maken.

Samen zijn we sterk. De bedrijfskring ondersteunt en faciliteert dit.

Specialist in transportautomatisering

NACHON mag zich inmiddels bijna twintig jaar specialist in transportautomatisering noemen. Het NACHON TMS (Transport Management Systeem) is een 100% standaard product, dat de spil vormt in het bedrijfsproces van ruim honderd transport- en logistieke dienstverleners. In 2009 zijn we een geheel nieuwe weg ingeslagen met de ontwikkeling van NACHON ERP. NACHON ERP is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV 2009 en het eerste ERP systeem dat specifiek voor transport- en logistieke dienstverleners is ontwikkeld. In dit systeem wordt het gehele bedrijfsproces ondersteund; van eerste klantcontact tot en met de financiële grootboekmutatie.

2009 is ook het jaar dat onze afdeling systeem- en netwerkbeheer zelfstandig gaat opereren onder de naam HAYOM-IT. HAYOM-IT verzorgt systeembeheer en technische consultancy voor een zeer gevarieerde klantenkring binnen het lokale MKB. Haar eigen identiteit biedt HAYOM-IT de gelegenheid om zich verder te specialiseren in de producten en diensten waar haar klanten om vragen. Speerpunten hierbij zijn: kwaliteit, beveiliging, continuïteit, en klantgerichtheid.

Elke klant wint

Ons doel is om de bedrijfsprocessen van onze klanten te optimaliseren en zo een bijdrage te leveren aan het bedrijfsresultaat en de klanttevredenheid. Wij zetten onze kennis van automatisering graag in om hierin te adviseren. Gezamenlijk staan wij stil bij de visie, kansen, bedreigingen en mogelijkheden van een organisatie, om zo tot een resultaatgerichte automatiseringsoplossing te komen. Hierbij staan innovatie, flexibiliteit, integratie en transparantie centraal.

Wij hebben Zeewolde de afgelopen jaren zien uitgroeien tot een ondernemend middelpunt in Nederland, met een gevarieerd bedrijfsleven en goede voorzieningen voor bedrijven. Wij leveren graag onze bijdrage aan de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de regio, waarbij wij ook belangrijke zaken als milieuaspecten niet uit het oog verliezen. Met onze producten spelen we hierop in door optimalisatie van het transportproces, waardoor uiteindelijk het aantal vrachtwagenkilometers wordt verminderd. Zelf willen we ook duurzaam ondernemen. Een voorbeeld hiervan is ons warmtepompsysteem voor de klimaatbeheersing in ons pand.

Nadat ik het stokje heb gekregen van Luuk Salomons, geef ik hem graag door aan de derde genomineerde voor de ‘Zeewolder onderneming van het jaar 2010’ verkiezing: Tilly Verhaar van Theater de Kluit.

Mattanja in ’t Veld