Skip to main content

De kluit

Wat hartstikke leuk om het stokje te ontvangen, bedankt Mattanja!!

Het was voor ons als klein theater een hele eer om genomineerd te zijn voor de onderneming van het jaar 2010! De prachtige foto hangt hier vol trots te pronken! Het was een geweldige ervaring om mensen te ontmoeten die zo met hart en ziel leiding geven aan hun bedrijf.

Theater De Kluit bestaat nu drie jaar en er zit een geweldige groei in. Steeds meer mensen weten het theater in het eigen dorp te vinden en regelmatig krijgen we dan ook te horen hoe heerlijk het is om gewoon wandelend of op de fiets naar theater te kunnen gaan. Niet eerst in de auto te hoeven stappen, een heerlijk drankje na afloop te kunnen nuttigen, echt een avondje uit. Over twee weken komt onze nieuwe theaterbrochure uit, en deze valt weer op elke deurmat in Zeewolde. Willem en ik hebben een prachtig programma samengesteld met voor ieder wat wils, van muziek tot toneel en van zang tot cabaret! Niet alleen voor de volwassen maar ook voor de kinderen. We hopen veel oude bekende maar ook nieuwe gezichten in De Kluit te mogen begroeten onder het mom ”een avondje uit in De Kluit”!!

Waar wij verder heel trots op zijn is dat De Kluit, als een van de weinige in heel Nederland, draait zonder subsidie. In het huidige politieke beleid is weinig tot geen aandacht voor theater en moeten vele theaters en gezelschappen de broekriem aan gaan halen. Wij kunnen echter op volle kracht vooruit omdat we op eigen kracht draaien!! Ook wil ik nog even stilstaan bij De Vrienden van de Kluit. Deze particuliere vrienden steunen ons, om theater in eigen dorp mogelijk te maken en te houden. Een nieuwe mogelijkheid dit seizoen is om het theater als bedrijf te steunen. Voor € 100,00 per seizoen bent U vriend van het theater en wordt uw bedrijf vermeld op het vriendenbord in Theater De Kluit. Elke bezoeker kan aanschouwen dat U het theater in eigen dorp een warm hart toedraagt!

Tot slot ga ik het stokje doorgeven, maar ja, aan wie?? Genoeg kandidaten, maar om bij het warme hart te blijven, draag ik graag het stokje over aan Autobedrijf Jedi. Zij hebben aan de Kluit een AED geschonken, die nu voor elke Zeewoldenaar toegankelijk in De Kluit hangt. Ook het gezondheidscentrum naast ons kan hier gebruik van maken. We hopen dat het nooit nodig is maar je weet het maar nooit. Zo is De Kluit voor vele Zeewoldenaren op welk gebied dan ook een belangrijk middelpunt in onze samenleving!

Willem en Tilly Verhaar