Skip to main content
De schakel

Gildengroen

By 21 mei 2012No Comments

GildengroenAllereerst dank aan Henry Doornekamp van SDC voor het doorgeven van “de Schakel”. Hij heeft ons geholpen met het realiseren van een nieuwe website, deze zal binnenkort het internet op gaan.

De gretigheid naar groen is begonnen bij een gedegen hoveniersopleiding in Frederiksoord, vervolgens bij diverse bedrijven werkzaam geweest om kennis en ervaring op te doen en uiteindelijk terecht gekomen in Zeewolde. Bij Groenrijk Zeewolde kon ik mijn vaardigheden en de hovenierstak uitbreiden. In 2001 werden wij in de mogelijkheid gesteld het hoveniersgedeelte over te nemen, zodat de eigenaar zich meer kon richten op het tuincentrum. Door de overname van het klantenbestand, dat ik daar had opgebouwd, konden wij als GildenGroen een goede start maken, met voornamelijk het werkgebied in en rond Zeewolde.

Leuke wetenswaardigheid: waar de naam GildenGroen vandaan komt? Eigenlijk heel simpel, maar weloverdacht: Gilden staat voor ambacht, en de straat waar ons bedrijf is gevestigd (Gildenveld), tja dan is GildenGroen zo gevonden. Een naam met een betekenis, waar wij voor staan. Ambacht kenmerkt zich bij ons voor kundigheid, kennis en grotendeels handwerk. En dit allemaal in de hovenierstak! Het logo is destijds ontworpen door Leen Kort van Shortdesign, welke tevens lid is van de bedrijfskring. Mede dankzij de Bedrijfskring Zeewolde heb ik in Zeewolde veel contacten gelegd en mooie projecten gerealiseerd voor zowel particulieren als bedrijven.

Gildengroen.2Ook in maatschappelijk oogpunt draagt GildenGroen haar steentje bij. In 2009 hebben wij als enige Zeewolder hovenier een rotonde op de Spiekweg geadopteerd. Hiermee wilden we naast reclame ook de overgang van landelijk naar stedelijk gebied laten zien. Tevens verzorgen we regelmatig aankledingen van bijv. de Beursvloer, diverse concerten en festiviteiten in Zeewolde.

Een beknopte omschrijving van ons bedrijf: ons bedrijf kenmerkt zich door kundigheid in alle disciplines bij zowel tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Frisse ideeën zorgen voor stijlvolle ontwerpen met uitstraling voor zowel (grootschalig) bedrijfsgroen als particuliere tuinen.

Ik geef de Schakel door aan Leen Kort van Shortdesign, hét DTP bureau in Zeewolde, met een vlotte en goede service. Creatief en kwalitatief hoogstaand druk en kopieerwerk.

Marcel en Cora Achterberg