Skip to main content

De komende drie jaar worden topondernemers in Zeewolde weer jaarlijks extra in het zonnetje gezet. Zeewolde Zakelijk, RABOBANK en accountants & adviseurs Lentink De Jonge hebben elk hun hoofdsponsorschap van verkiezing Ondernemer van het Jaar van de Bedrijfskring Zeewolde geprolongeerd.

Ieder jaar organiseert de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) onder het motto Topondernemers Zeewolde de verkiezing van de Zeewolder Ondernemer van het Jaar. De verkiezing is één van de zakelijke hoogtepunten in Zeewolde. Tijdens een verkiezingsavond presenteren drie genomineerden zich aan het publiek dat daarna z’n stem kan uitbrengen. Deze publieksbeoordeling weegt in het uiteindelijke jury besluit mee. De winnaar wordt traditiegetrouw tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring bekend gemaakt. Sinds 2020 is de verkiezing breder van opzet; ondernemers uit het winkelcentrum dingen mee naar titel Centrumondernemer van het Jaar van de Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ). 

Peter-Jan de Boer, vestigingsdirecteur van Lentink De Jonge, is een hoofdsponsor van het eerste uur. Het is prijzenswaardig dat de verkiezing met sponsoring al zoveel jaren mogelijk wordt gemaakt. Waarom eigenlijk? De Boer legt uit dat het vooral gaat om het investeren in het ondernemersklimaat in Zeewolde. Hij stelt tevreden vast dat in Zeewolde het ondernemersklimaat zich door de jaren heen heel goed heeft ontwikkeld. BKZ-bestuurslid  Johan van Peperzeel beaamt dat en voegt eraan toe dat zelfs na zeventien jaar ieder jaar – de onderscheiding wordt sinds 2006 uitgereikt – weer goede kandidaten voor de titel Ondernemer van het Jaar oplevert: “Het bedrijfsleven in Zeewolde groeit gestaag en is dynamisch. Er komen jaarlijks mooie bedrijven van buiten Zeewolde bij dankzij de actieve  acquisitie van Zeewolde Zakelijk. Ook uit de tweede generatie Zeewoldenaren staan steeds vaker succesvolle en innovatieve ondernemers op”, benadrukt Van Peperzeel.  

Dankzij de hernieuwde hoofdsponsoring kan het bedrijfsleven Zeewolde weer uitzien naar een spannende competitie voor BKZ Ondernemer van het Jaar VCZ Centrum Ondernemer van het Jaar. Deze gaat binnenkort van start. Bedrijven kunnen weer voor nominatie aangemeld worden via [email protected].