Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Anne Siepel van OTG.energy. OTG.energy biedt jou oplossingen waar je niet alleen duurzaam van wordt, maar ook nog eens flink mee bespaart. Goed voor je nalatenschap, je uitstraling naar klanten en erg interessant voor je portemonnee. 

Wat is de core-business van het bedrijf? Wat is de afzetmarkt of het werkgebied lokaal/regionaal/nationaal/internationaal?

Met OTG.energy brengen wij innovatie in duurzame opgewekte energie. Dit doen wij met zonnepanelen, energieopslag en slimme laadpalen. Wij werken door heel Nederland en wij hebben recent een mooi project in Caribisch Nederland gerealiseerd.

Wanneer is het bedrijf opgericht en wat is de voorgeschiedenis?  

OTG.energy is opgericht in 2019 met als doel versnelling te bieden in de energietransitie.

Hoeveel mensen werken er in jouw bedrijf? Je werknemers zijn je kapitaal. Hoe gaat je daarmee om?

Wij werken met 3 vaste personeelsleden, daarnaast werken wij veel samen met ZZPers voor de installaties. Wij zijn als een familie voor elkaar, zo kijken we naar elkaar om en zorgen wij ervoor dat er veel dynamiek aanwezig is. Wij krijgen vaak positieve reactie op de omgang met elkaar en de energie die wij met elkaar brengen. Ook leren we graag van elkaar en met elkaar. Zelfs onze ZZPers zijn in huis getraind zodat wij de kwaliteit kunnen waarborgen.

Wat is jouw achtergrond en waarom voor het ondernemen/deze tak van ondernemen gekozen?

Geboren en getogen in Zeewolde. Ik heb gewerkt bij Spyker automobielen en bij Wolter Koops. Bij beide bedrijven geleerd wat hard werken inhoudt en je kop boven het maaiveld uit durven te steken. Nulla Tenaci Invia Est Via is mijn motto ([Latijn] Voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar).

Ik heb de keuze gemaakt om mij met energie bezig te houden, iedereen heeft het altijd nodig en ik vind het erg leuk om te doen en bij te dragen aan de energietransitie.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?

Maandagochtend begint altijd met overleg met collega’s, de andere dagen is veel mailen en contact met klanten. Daarnaast ben ik als techneut ook regelmatig bezig om samen met collega’s systemen uit te werken. Vrijdag sluit ik het liefst af met een gezamenlijke borrel. De VriMiBo is toch wel een essentieel onderdeel.

Doen jullie ook aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen).

Ja, wij leiden graag nieuwe mensen op en bieden plek voor personeel die net iets meer aandacht nodig heeft. Daarnaast is een goede werk/privé balans belangrijk, ook voor ons personeel. 

Zeewolde staat elk jaar in de top drie van duurzaamste gemeenten en wil dubbelneutraal zijn. In hoeverre heeft jouw onderneming mogelijkheden om duurzaam te werken?

Wij draaien in ons Energy Experience Center 24 uur per dag, 7 dagen in de week volledig op duurzame energie. Ook als de zon niet schijnt. Met de energieopslag die wij hebben en de brandstofcel, zijn wij zelfs in de winter onafhankelijk van het energienet. Daarnaast dragen wij samen met onze klanten een grote bijdrage om Zeewolde te verduurzamen, zelfs wanneer het onmogelijk lijkt vinden wij een oplossing voor bijvoorbeeld zonnepanelen.

Ben je ook buiten je bedrijf actief voor het bedrijfsleven?

Ja, niet direct aangesloten bij een club, maar ik geniet ervan als ik de juiste mensen met elkaar in contact breng. Daarnaast vind ik het ook fijn om met bevriende ondernemers te sparren over zaken waar ik of waar zij tegenaan lopen. 

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf? 

Wij groeien met OTG.energy enorm op dit moment. De energietransitie is extra aangezet door hogere energieprijzen. Samen met Richard hoop ik over 5 jaar nog meer duurzame energie op te wekken met onze klanten en leuke innovatieve projecten te hebben gedaan.

Is er nog iets dat je kwijt wilt? Noviteiten/nieuwe producten/innovaties/

Omdat wij midden in de energietransitie zitten, merk ik dat er vaak veel onwetendheid is. Termen zoals “het energienet zit vol” of “er kunnen geen nieuwe bedrijven komen in Noord-Brabant” die triggeren mij. Er kan zoveel meer, dat laten wij zien. Wil je echt duurzamer worden en zegt iedereen dat het niet kan, bel mij dan!

Welk evenement van de Bedrijfskring zal niet snel voorbij laten gaan?

Zo nu en dan ga ik graag naar de borrel, dit is lekker informeel en vrijblijvend. Je kan dan makkelijk contact leggen en elkaar beter leren kennen.

Wat zou je in de toekomst voor de Bedrijfskring willen betekenen?

Wij willen graag voor de leden van de Bedrijfskring een informatieavond organiseren waar ze meer informatie krijgen over hoe je je eigen bedrijf kan verduurzamen en welke voordelen er kunnen zijn voor je bedrijfvoering.