Skip to main content

Autorestaurateur Classic Mike van Mike Kastrop is door de jury van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) als winnaar uitgeroepen van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2022. Dat werd op donderdag 17 maart tijdens de  Topondernemersbijeenkomst van de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ), Vereniging Centrumondernemers Zeewolde (VCZ) en Zeewolde Zakelijk in congrescentrum The Lux bekend gemaakt. De jury van de VCZ-Centrumondernemer van het Jaar 2022 onderscheiding wees Bloomfields and Desjardins aan en de Zeewolde Zakelijk Aanmoedigingsprijs 2022 is naar vakantiepark RCN Zeewolde gegaan.

Het was voor het eerst sinds 2020 dat de ondernemersprijzen werden uitgereikt. Vorig jaar ging de verkiezing wegens corona niet door. Het jaar ervoor gingen de onderscheidingen naar Arjen Verschure (Ik ben boer), Sylvia Bergsma (De Winkeltjes) en naar Roy en Nicole Smits (Fruithal Smits). Temeer omdat de 2022 editie van Topondernemers net als voorgaande jaren sterke, aan elkaar gewaagde genomineerden kenden, was het voor de jury’s ook nu weer geen makkelijk taak de winnaars aan te wijzen. 

Innovatieve managementstijl 

Met een gevarieerd en zeer geslaagd programma werden de juryuitslagen bekend gemaakt. Namens de BKZ trakteerde bestuurslid Linda Pelser de aanwezige vertegenwoordigers van ondernemend Zeewolde op de superlatieven uit het BKZ-juryrapport. De genomineerden –  Next Level Healthclub, Classic Mike en de Wallgroup – werden door de jury ondermeer beoordeeld op innovatie, duurzaamheid, ondernemerschap, continuïteit, maatschappelijk betrokkenheid en hoe de ondernemingen gedurende de coronacrisis hebben gepresteerd. Op grond hiervan heeft de BKZ-jury Classic Mike onderscheiden met de titel Ondernemer van het Jaar 2022. De jury roemde Mike Kastrops innovatieve managementstijl waarmee hij zijn team van jonge mensen, die veelal met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, tot grote prestaties weet te brengen. Classic Mike behoort tot de nationale top van sociale ondernemingen en is bovendien genomineerd voor SBB Leerbedrijf 2022 en SBB Leermeester 2022. 

Initiatiefrijk ondernemerschap

De jury van de VZC-onderscheiding stond eveneens voor de moeilijke taak om uit de drie genomineerden er één aan te wijze als Centrumondernemer van het Jaar 2022. VZC-voorzitter Johan Safaric roemde het inventieve ondernemerschap tijdens de coronacrisis van Visspecialist Chris Koelewijn, Mode Plus by Birgit en Bloomfields and Desjardins. Na stevig beraad viel de keuze van de jury uiteindelijk op Bloomfields and Desjardins, dat dit jaar het 30-jarig bestaan viert. Ruiken, zien en beleven. Dat zijn de gevleugelde woorden waarmee Karin van Rijn en haar enthousiaste team de klanten gastvrij verwelkomen. Maar vooral haar passie voor bloemen, inzet op duurzaamheid en het getoonde initiatiefrijke en creatieve ondernemerschap in de achterliggende drie decennia waren voor de jury doorslaggevend om Karin te onderscheiden met de titel VCZ-Centrumondernemer 2022. 

Aanwinst voor Zeewolde

Namens Zeewolde Zakelijk overhandigde Nicole Smits van Fruithal Smits de Aanmoedigingsprijs 2022 aan RCN Zeewolde parkmanager Wout Sleurink.  Wethouder Egge Jan de Jonge toonde zijn bewondering voor de inzet en veerkracht van het RCN-team, dat in 2018 hun bedrijf door een grote brand in de as zag gelegd. De Jonge noemde RCN Zeewolde één van de allermooiste bedrijven van Zeewolde, dat mede dankzij een omvangrijke vernieuwingsslag een enorme aanwinst is voor de vrijetijdssector en Zeewolde. RCN Levert jaarlijks duizenden mensen een heerlijke vakantie. Bijzonder is dat een derde van de winst wordt besteed aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend isdoor eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid. Gedurende de coronacrisis werden er mensen uit de zorg op het RCN-terrein ondergebracht en sinds kort vinden er twintig vluchtelingen uit Oekraïne onderdak. 

Flevopenning

Met de titel Ondernemer van het Jaar 2022 is Classic Mike nu genomineerd voor de Flevopenning TOP-onderneming 2022. Deze begeerde provinciale onderscheiding wordt uitgereikt op 10 juni tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen, dat op de Floriade in Almere wordt gehouden.