Skip to main content

Alle zes lijsttrekkers waren recent op uitnodiging van de organisatie bij elkaar voor een laatste briefing over het komende Lijsttrekkersdebat op donderdagavond 10 maart vanaf 19.30 uur. Samen met de organisatoren nodigen zij de Zeewoldenaren van harte uit om live op TV mee te kijken. De uitzending duurt tot uiterlijk 21.20 uur.

Tijdens deze laatste bijeenkomst werden ook lotingen verricht m.b.t. de indeling van de 1 op 1 debatten op de avond zelf en de 1 minuut pitches die de partijen mogen geven. Na het 1 op 1 debat vindt een groot debat plaats waar alle partijen hun standpunt kunnen uiten. 

Er is voor een uitdagende en dynamische programmaopzet gekozen. We zien graag dat burgers actuele informatie krijgen over relevante onderwerpen die spelen in Zeewolde. De programmaopzet moet voorkomen dat de lijsttrekkers vooral algemene standpunten gaan uitdragen over hun politieke opvattingen, oftewel ‘voorlezen uit eigen werk’. Zo komen vragen van Zeewoldenaren aan de orde die via de mail zijn binnengekomen. Een aantal van de vragenstellers is deze avond uitgenodigd om aanwezig te zijn en hun vraag te stellen.

Debatleiders Martine Kruider en Robert Weij zullen de avond in goede banen leiden. Het belooft een hele interessante avond te worden. Het debat wordt donderdagavond live uitgezonden door de Lokale Omroep Zeewolde op internet  (www.lokaleomroepzeewolde.nl) en op televisie (Ziggo 39 of KPN 1481).Het lijsttrekkersdebat is tot stand gekomen door samenwerking tussen lokale belangenbehartigers en lokale media: stichting Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde, Bedrijfskring Zeewolde, Vereniging Centrumondernemers Zeewolde enerzijds en Zeewolde Actueel en de Lokale Omroep Zeewolde anderzijds