Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Jeroen Vingerhoed van Lunchroom Brioche. Hij heeft een bouwbedrijf voor restaurants en hotels. In februari 2018 heeft hij naast zijn bouwbedrijf de lunchroom aan het Bolwerk in Zeewolde opgericht.

‘Met het bouwbedrijf hebben wij diverse restaurants gebouwd. Ik heb altijd al een passie voor eten gehad en in 2018 heb ik mijn droom waargemaakt. We zijn toen gestart met het bouwen en exploiteren van Lunchroom Brioche. Mijn vriendin Marleen Boswinkel runt normaal gesproken door de week de zaak. In de weekenden doen wij dit samen. Nu in deze coronatijden is Marleen voor de organisatie van het bezorgen en sta ik in de keuken. Onze core-business is gericht op zakelijke lunches en de verkoop van huisgemaakte specialiteiten’

Kan je wat meer vertellen over jullie team en hoe jullie werkweek eruitziet? ‘Wij werken inmiddels met 10 personen in de keuken, bediening en bezorging. In deze slechte tijden van de coronacrisis proberen wij toch, waar het mogelijk is, iedereen zoveel uren te geven. Tot nu toe hebben we gelukkig geen personeel hoeven te ontslaan. Het restaurant is gesloten, maar de keuken is geopend voor afhaal en bezorging. Naast mijn bouwbedrijf ben ik dan ook vijf dagen in de week druk met de voorbereidingen voor de bezorging.’

In hoeverre heeft jouw onderneming mogelijkheden om duurzaam te werken? ‘Onze horecazaak is volledig groen en volledig elektrisch met warmtepompen.’

Nog even over de Bedrijfskring? ‘Een evenement dat ik niet snel aan me voorbij zal laten gaan is de bedrijfsborrel. Deze is voor Trekkersveldondernemers ook al een aantal keer bij ons georganiseerd. Verder kan ik niet veel voor de BKZ betekenen, dit heeft vooral te maken met te weinig tijd, omdat ik twee bedrijven heb.’

Is er nog iets dat je kwijt wilt? ‘We blijven altijd bezig met het bedenken en maken van nieuwe producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan huisgemaakte charcuterie. In de toekomst willen wij nog meer huisgemaakte delicatessen verkopen. Daarnaast hopen we dat nog meer mensen ons weten te vinden. Niet alleen voor de (zakelijke) lunch, maar ook voor heerlijke diners en leuke workshops.’