Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Ferry Schrijnewerkers van LOKO, ‘al 30 jaar proactief in de ICT’. Zijn roots liggen in het salesvak. Van Stimorol vertegenwoordiger, via advertentieverkoper naar de eerste stappen in de ICT. 26 jaar geleden gestart bij LOKO als Accountmanager en vanaf 2000 directeur/ondernemer.

‘De ICT is als branche continu aan verandering onderhevig en daardoor geen dag hetzelfde. Luisteren naar de wensen van MKB ondernemers en dit vertalen naar ICT oplossingen is mijn passie. Vervolgens zorgen dat wat we onze klanten beloven, ze ook echt gaan beleven, en dat lukt prima. LOKO bestaat nu 30 jaar. Van computerbouwers tot ICT partner met gedegen totaaloplossingen voor het MKB. In 1990 gestart met 3 medewerkers op bedrijfscentrum de Kiel op het Schepenveld in Zeewolde, vanaf 1993 tot 2015 sterk gegroeid op de Mast/Gaffel en vanaf 2015 op onze prachtige zichtlocatie op het Gildenveld. Onze corebusiness is om het MKB te voorzien van een betere continuïteit en hogere flexibiliteit en veiligheid van hun ICT omgevingen. Onze afzetmarkt is door de samensmelting met de hallo, groep inmiddels internationaal geworden.’

Kan je meer vertellen over jullie team? ‘Binnen de vestiging Zeewolde zijn we met 38 collega’s actief en als hallo, groep zijn we nu met ruim 160 medewerkers. Als ICT dienstverlener is kennis onze grootste toegevoegde waarde en daarmee zijn onze medewerkers ons belangrijkste kapitaal. Door continu focus te hebben op persoonlijke ontwikkeling van kennis en competenties van onze collega’s weten ze voor langere termijn te boeien en aan ons te binden. Dus medewerkers met talent en ambitie kiezen zelf hun trainingen en carrière pad binnen onze organisatie. De hallo, groep zorgt hierin voor nog meer mogelijkheden voor bestaande en nieuwe collega’s.’

Hoe ziet jouw werkweek eruit? ‘Ik start graag vroeg in de ochtend, ook in de weekenden, met het beantwoorden van mail en het uitwerken/controleren van adviezen en rapportages richting klanten. Ochtendstond heeft goud in de mond is mij dan ook op het lijf geschreven. In Coronatijd nu iedere werkdag van 09.00 tot 09.30 uur overleg met onze accountmanagers via Teams. 70 tot 80% van onze collega’s werkt vanaf huis dus veel online afspraken intern, maar ook steeds vaker met klanten.’

Doen jullie ook aan MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)? ‘Als vestiging Zeewolde proberen wij zoveel mogelijk onze medewerkers, leveranciers en adviseurs in het dorp of directe regio te zoeken. Daarnaast financiële en actieve betrokkenheid bij (sport)evenementen zoals LOKO-loop, Lionsclub Zeewolde activiteiten e.d. Ons eigen stroomverbruik op het Gildenveld wordt ieder kwartaal onder de loep genomen en onze Cloudpartner Equinix is een datacentergroep die wereldwijd marktleider is en bouwt volgens “Green by Design”.’

Ben je ook buiten je bedrijf actief voor het bedrijfsleven? ‘Wij zijn in Flevoland actief betrokken bij alle bedrijfskringen in Zuidelijk Flevoland, de Floriade en diverse kleinere netwerkgroepen. Tevens organiseren wij in samenwerking met andere bedrijven events voor het MKB, zoals bijvoorbeeld Zinergie Flevoland in Lelystad.’

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf? ‘De toekomst in onze IT industrie is uitermate positief te noemen gezien de verdere digitalisering van het bedrijfsleven, thuis en op kantoor. Met onze goede naam en duurzame aanwezigheid in deze regio is de continuïteit en verdere groei zeer goed mogelijk. Door toetreding tot de hallo, groep is ons werkgebied inmiddels uitgebreid tot heel Nederland.

Wij zullen dus binnenkort, eind 2020, onze naam gaan veranderen van LOKO naar hallo,

Schrik niet, alleen de verpakking wijzigt en de inhoud wordt alleen maar groter en interessanter voor het MKB.’