Skip to main content

Het steun- en herstelpakket dat 1 oktober van start is gegaan regelt onder andere de verlenging van de steunmaatregelen voor banen en economie en bevat een sociaal pakket van 1,4 miljard euro voor begeleiding naar werk, scholing, de bestrijding van schuldenproblematiek en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.

Dit valt te lezen in het persbericht van de overheid van 29 september 2020. Het volledige persbericht is te lezen onder deze link:

https://www.nieuwsszw.nl/brede-steun-in-de-tweede-kamer-voor-steun–en-herstelpakket/

Via het programma NL Leert Door kunnen mensen kosteloos een ontwikkeladvies aanvragen of online scholing volgen. Deze winter gaan de eerste scholingstrajecten van start.

Gratis Ontwikkeladvies, voor wie?

Vanaf 1 december wordt het mogelijk een gratis Ontwikkeladvies traject te volgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. De doelgroep voor het traject is iedereen, die een relatie heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt. Dit zijn werknemers, ZZP-ers, ondernemers, flexwerkers en werkzoekenden. Alleen gepensioneerden komen dus niet in aanmerking voor deze regeling.

Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar.

Waarom een gratis Ontwikkeladvies?

Voor ieders toekomst op de arbeidsmarkt wordt het steeds belangrijker dat je je blijft ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring. Zo blijf je wendbaar, productief en duurzaam inzetbaar. In je huidige baan, of elders.

Het gratis Ontwikkeladvies wil je hier bewust van maken en ook actief mee bezig laten zijn. Het is goed om na te denken over je eigen waarde op de arbeidsmarkt en de houdbaarheid van je huidige werk. Met een ontwikkeltraject krijg je beter zicht op jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Wat behelst het gratis Ontwikkeladvies?

Het ontwikkeltraject omvat 4 uur individuele loopbaancoaching met een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Verplicht onderdeel van het traject is een gevalideerde Arbeidsmarktscan. De Arbeidsmarktscan geeft je op een onderbouwde en objectieve manier, informatie over je huidige positie op de arbeidsmarkt. Ook wordt er een uitspraak gedaan over de verwachte kans op werk per regio en je arbeidskans over 5 jaar.

Het ontwikkeltraject geeft je inzichten in je jezelf en je eigen inzetbaarheid. Met begeleiding van je coach maak je je ontwikkel- en actieplan, om zo bewust te sturen op je inzetbaarheid en toekomst van werk.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in een gratis Ontwikkeladvies? Voor jezelf of voor een medewerker? Voor iemand die je kent in je netwerk?

Je kunt bij mij terecht. Als gekwalificeerde loopbaancoach bied ik een prachtig traject. Kijk voor informatie en aanmelding in deze link:

Op mijn website kun je ook lezen hoe andere mensen mij en mijn loopbaancoaching hebben ervaren.

Wacht niet te lang met aanmelden! De ervaring leert dat registratie voor deze trajecten heel snel gaat.

Heb je vragen? Neem contact op via mail: [email protected]  of telefoon: 06-10743340

Reina Janssen
Janssen Coaching