Skip to main content

Wilt u signalen van financiële problemen bij uw werknemers leren herkennen? En wilt u weten hoe u als werkgever uw werknemer kunt ondersteunen bij het oplossen van schulden? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst ‘Uw personeel heeft schulden, wat nu?’ van MDF (Maatschappelijke Dienst Flevoland). Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met gemeente Zeewolde, die hiermee werkgevers wil ondersteunen en hoopt dat mensen met financiële zorgen hierdoor eerder in beeld komen.

In de voorlichtingsbijeenkomst gaan we in op:

• Financiële problemen op de werkvloer: hoe vaak komt dit voor en wat zijn de gemiddelde kosten voor een werkgever met een werknemer met schulden?

• Signalen van financiële problemen: waar merkt u aan dat uw werknemer (mogelijk) schulden heeft?

• Hoe ziet een incassotraject eruit?

• Beslaglegging: loonbeslag en beslagvrije voet: de do’s en don’ts

• Een traject schuldhulpverlening: wat kan uw medewerker verwachten?

• Acties bij financiële problemen: Hoe kunt als werkgever helpen en wat zijn de valkuilen?

Werknemers zónder financiële zorgen zijn productiever en gemotiveerder dan werknemers mét geldzorgen. Daarom is het voor u als werkgever van belang om signalen snel te herkennen en op te pakken!

Deze voorlichtingsbijeenkomst vindt naar verwachting op dinsdag 6 of donderdag 8 oktober plaats in Zeewolde. Als u met één of meerdere personen hieraan wilt deelnemen kunt u uw belangstelling kenbaar maken via [email protected]. U kunt daarbij aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een bijeenkomst op 6 of 8 oktober en naar welk tijdstip uw voorkeur uitgaat (aan het eind van de middag of het begin van de avond). Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met uw voorkeur.

Heeft u nu al vragen op het gebied van werknemers en schulden? Neem dan contact op met MDF via 0320-211 700 of [email protected]..