Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon bij Rolf de Wild van Glasbewassing Nederland.

Van kleins af aan zit het ondernemen in hem. Na zijn schoolperiode was daarom snel besloten dat hij zijn eigen bedrijf zou starten. Al snel was duidelijk dat de schoonmaakbranche hem als een jas past.

‘Wij splitsen ons bedrijf op in twee takken: glasbewassing en schoonmaak & bedrijfsdiensten. Kort samengevat Schoonmaakbedrijf! In Mei 2014 heb ik het bedrijf doorgezet als eenmanszaak voor die tijd was het een kleine VOF. Toen de andere vennoot eruit stapte heb ik het samen met mijn vrouw door laten groeien tot wat het nu is. Sinds kort zijn wij een man/vrouw VOF. We werken met een wisselend aantal werknemers, gemiddeld acht.  Ons werkgebied voor de glasbewassing is nationaal. Schoonmaak is lokaal.

Hoe ziet zijn werkweek eruit? ‘Mijn werkweken zijn zeer divers, gemiddeld genomen start mijn dag rond 05.00/06.00 op kantoor, meestal daarna van 07.00 tot een uur of drie/vier aan het meewerken. Tussendoor klantafspraken en overige werkzaamheden. Ik ben ook vaak op het schoolplein te vinden, als het werk het toelaat, om tijd met mijn twee jonge zoons door te brengen, als zij slapen zit ik vaak nog te werken.’

Wat doet Glasbewassing Nederland aan MVO en duurzaamheid? ‘Wij sponsoren zoveel mogelijk lokale activiteiten en (sport)verenigen. Tevens bieden wij werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onze schoonmaak inzet proberen waar kan zo ‘groen’ mogelijk uit te voeren. Ook kijken wij of we nog meer lokaal kunnen werken om zo de reistijden voor personeel te verkleinen, iets wat ook direct beter is voor de planeet.’

Nog even over de Bedrijfskring. ‘Momenteel doen wij veel te weinig met de Bedrijfskring. Ik zou in de toekomst meer actief bezig willen zijn binnen de Bedrijfskring, met name met jonge ondernemers onder de 35 jaar. Daar zou ik bijvoorbeeld een platform mee en voor willen oprichten.’