Skip to main content

Als 15 jarig meisje aan het werk bij KaapFlevo en sinds kort eigenaresse van dit sfeervolle strandrestaurant, onder de naam Fika. Een ondernemer met focus, Renée Meijer vertelt…

Mijn dag begint met een heerlijke cappuccino, waarna het team binnendruppelt en we om 11:00 uur openen. Ik sta zoveel mogelijk op de werkvloer om als gastvrouw aanwezig te zijn. Daarnaast blijft er een oneindige to-do list, waar ik aan werk.
Door mijn eindstageplek tijdens de hotelopleiding, is de interesse voor de horeca enorm gegroeid. Ik kreeg een vast contract en groeide mee met het bedrijf en werd binnen 3 jaar verantwoordelijk voor alle operationele zaken rondom de evenementen. De manier van denken heeft mij klaargestoomd voor de stap om eigen ondernemer te worden in de vorm van een eigen restaurant op het strand!

Fika staat voor gezelligheid, het samenkomen van mensen, Fika staat voor gezelligheid, het samenkomen van mensen en het genieten van de goede dingen in het leven: een fijne plek, goed gezelschap, en lekker eten en drinken.kortom, er is altijd tijd voor Fika!

We leggen de focus op het restaurant waarbij we de “look and feel” hebben veranderd door een omslag in het menu. In de toekomst zullen we dit uitbreiden door evenementen te gaan organiseren voor zowel de particuliere als de zakelijke markt.

We hebben een enthousiast team waarbij ik snel de juiste mensen bij elkaar had, welke perfect mijn concept konden vertalen naar de menukaart.

Als restaurant zien wij een zorg voor de klant. Dit betekend dat wij de menukaart hierop hebben aangepast en de klant een bewuste keuze kan maken. Wij serveren namelijk geen friet standaard bij het menu, men kan dit apart bestellen. Daarnaast willen wij verspilling van eten zoveel mogelijk vermijden. Er wordt in de horeca heel veel weggegooid en dat is ontzettend zonde. Vele producten kunnen worden verwerkt om heerlijke gerechten te maken. Kies bijvoorbeeld voor onze VERSspillingssoep, een ware aanrader! We maken gebruik van lokale producten, zoveel mogelijk van eigen “Zeewoldense” bodem.
Ook zou ik graag iets voor de ouderen willen doen, eten is een verbindende factor en juist daar willen we op in spelen. In de toekomst wil ik graag de strijd aan gaan tegen eenzaamheid, door middel van het aanbieden van een kleinere maaltijd, voor een kleiner bedrag. Zo kunnen ouderen elkaar ontmoeten, en hebben ze een lekkere maaltijd wat past binnen hun budget.

We leggen de focus op het restaurant waarbij we de “look and feel” hebben veranderd door een omslag in het menu. In de toekomst zullen we dit uitbreiden door in onze toplocatie evenementen te gaan organiseren voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. Het lijkt mij super om te sparren met ervaren mensen in de ondernemerswereld. De bedrijfsborrel is voor mij een mooi begin om de leden van de Bedrijfskring te leren kennen. Verbindend samenwerken is voor mij erg belangrijk.