Skip to main content

De aanvoer van zand voor de baanverdubbeling Waterlandseweg (N305) in Almere vindt vanaf maandag 18 april 2016 ook overdag plaats buiten de spits, tussen 09.00 en 15.00 uur. Uit veiligheidsoverwegingen wordt de maximumsnelheid beperkt tot 50 km/u. De Waterlandseweg is overdag wel in beide richtingen berijdbaar.

Restant zand tijdelijk in depot

Elke avond meert een vrachtschip met 2.000 kubieke meter zand aan bij de loswal ten oosten van de Stichtsebrug. Afgelopen week is gebleken dat het de aannemer niet lukt om deze complete hoeveelheid ’s nachts verder naar de Waterlandseweg te transporteren. Het restant, het niet opgehaalde zand, wordt ‘s morgensvroeg weliswaar in het depot bij de wal gestort, maar dit is een begrensde oplossing. Dit zand wordt daarom overdag getransporteerd.

Extra transporten overdag via A27 en A6

De extra transporten overdag gaan vanaf het depot via een grote boog over de Gooiseweg, A27 en A6 naar de Waterlandseweg. Alleen bij files op deze autowegen rijden de vrachtwagenchauffeurs heen en terug over de Waterlandseweg. Enig oponthoud door dit vrachtverkeer is onvermijdelijk.

Eén rijstrook ’s nachts afgesloten

Zoals eerder is gemeld, wordt één rijstrook van de Waterlandseweg richting Almere door de week ’s nachts afgesloten. Tussen 19.00 en 06.00 uur is het traject tussen de kruising Kemphaanweg/Meentweg bij de Kemphaan en de A6 niet berijdbaar. De werkzaamheden vinden eerst plaats tot donderdag 5 mei 2016. Daarna in de weken 21 en 22 van maandag 23 mei tot vrijdag 3 juni 2016, en ook in week 25 maandag 20 juni tot vrijdag 24 juni 2016.