Skip to main content
Nieuws

Informatie- en inspiratiebijeenkomst ‘Energieneutraal ondernemen en voorzitterswisseling

By 18 november 2015No Comments

enodes_logo

Logo VNO NCW

logo-zuiderzeelanddeon logologo-acrres_0

 

Tijdens de bijeenkomst op 23 november zal de nieuwe voorzitter van VNO-NCW Flevoland officieel worden benoemd. Casper Swaan zal de voorzittershamer overdragen aan Hajé de Jager, algemeen directeur Hajé Holding BV (hotels en restaurants).

Juiste keuzes

Vanuit de milieuwetgeving zijn bedrijven verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Energie(kosten) besparen lijkt misschien ingewikkeld, maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Met kleine ingrepen kunt u al grote besparingen realiseren.

Om u te helpen hierbij de juiste keuzes te maken en inzicht te geven in de bestaande mogelijkheden, nodigen wij u graag uit voor de bijeenkomst op 23 november, waarin het thema ‘Energieneutraal ondernemen’ centraal staat.

Boeiende onderwerpen

Onder leiding van dagvoorzitter Veronica van der Goot nemen de sprekers u mee in de onderwerpen ‘Duurzaamheid in de polder’, ‘Verdienen aan Piekopvang’, ‘Financiering van duurzame projecten in Flevoland’, ‘Top 5 reductie energiekosten’ en de ‘MKB Energie checkup’.

Positieve energie 

Waterschap Zuiderzeeland: beheert het water in de polders van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland en de Noordoostpolder. Het waterschap is verantwoordelijk voor:
watersysteembeheer (kwantiteit, kering en waterkwaliteit) en zuiveringsbeheer (afvalwater). ACRRES: staat voor Application Centre for Renewable RESources en is het landelijke praktijkcentrum voor duurzame energie en groene grondstoffen in Lelystad.
DE-on: is de stichting Duurzame Energie- en ontwikkelingsmaatschappij Flevoland. De provincie heeft € 6,5 miljoen beschikbaar gesteld, dit geld moet gebruikt worden om de energietransitie in Flevoland te versnellen.
Enodes: is specialist op het gebied van energiemanagement en binnenklimaat in de gebouwde omgeving. Enodes voert energiebesparingsonderzoeken uit, monitort energiestromen en adviseert organisaties bij het realiseren van een efficiënte energiehuishouding.

Programma
Maandag 23 november 2015:

16.00 uur – 16.15 uur Inloop
16.15 uur – 18.00 uur Welkom en voorzitterswisseling
Presentaties sprekers:

• Waterschap Zuiderzeeland, Hetty Klavers, dijkgraaf
• Acrres, Andrea Terbijhe, DLO Onderzoeker
• DE-on, Hage de Vries, directeur
• Enodes, Sylvain van Ligtenberg, DGA/directeur

18.00 uur – 18.30 uur Netwerkgelegenheid

 

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden via de website www.vnoncwmidden.nl/ledennet, of via e-mail bij Natasja Luten: [email protected]. Kent u een ondernemer of eindverantwoordelijke in het bedrijfsleven die benieuwd is naar de activiteiten van VNO-NCW Midden? Nodig hem of haar uit als uw introducé voor deze bijeenkomst.

Locatie:
Waterschap Zuiderzeeland
Lindelaan 20
8224 KT Lelystad

Kosten:
Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.