Skip to main content
Nieuws

Markerwaarddijk dicht in nacht van 9 op 10 oktober voor onderhoud

By 25 september 2015No Comments

De Markerwaarddijk van Lelystad naar Enkhuizen gaat begin oktober een nacht dicht voor alle verkeer om een aantal onderhoudsklussen uit te voeren. De weg wordt afgesloten vanaf vrijdag 9 oktober om 21.00 uur en de volgende ochtend op 10 oktober 2015 gaat de weg om 5.00 uur weer open. Tussen 00.00 en 04.00 uur is de weg ook afgesloten voor hulpdiensten. Het verkeer vanuit zowel Flevoland als Noord-Holland wordt omgeleid via Amsterdam (A1-A10-A7).

De tijdelijke afsluiting van de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen is nodig om in één klap diverse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Zo worden de bermen gemaaid, de vluchtstroken geveegd, lichtmasten hersteld en worden ontbrekende reflecterende glasbollen in het wegdek vervangen. Tot nu toe werden dit soort werkzaamheden altijd verspreid over het jaar uitgevoerd terwijl het verkeer er gewoon langs kon, zij het met een snelheidsbeperking.

Dit leverde automobilisten regelmatig onverwachte verkeerssituaties op en door de toegenomen verkeersdrukte ontstonden er gevaarlijke situaties voor zowel weggebruikers als wegwerkers. Daarom laat de provincie Flevoland het onderhoud aan de weg voortaan tweemaal per jaar in een nacht uitvoeren. Dan maakt maar een beperkt aantal mensen gebruik van de weg en het komt de veiligheid ten goede. In totaal zijn in de nacht van 9 op 10 oktober vijf aannemers tegelijk aan de slag op de dijk.

Werk Rijkswaterstaat
Deze keer doet Rijkswaterstaat ook mee. Zij voert testen uit met de Houtribsluis en brug. Hierdoor is de Markerwaarddijk tussen 0:00 en 04:00 ook voor hulpdiensten afgesloten in de nacht van 9 op 10 oktober.

 

Nacht van 8 op 9 oktober hinder
In de nacht er voor van donderdag 8 oktober op vrijdag 9 oktober gaat Rijkswaterstaat ook testen uitvoeren op de sluis en brug. Hiervoor is geen afsluiting nodig. Wel kan het verkeer hinder ondervinden, omdat de brug een aantal keer wordt opengezet gedurende 10 tot 20 minuten. Rijkswaterstaat verzorgd hiervoor verkeersregelaars een tekstkarren.

Informatie
Op diverse wegen die toe leiden naar de Markerwaarddijk zijn borden geplaatst waarop de tijdelijk afsluiting wegens onderhoud staat aangekondigd. Tijdens de afsluiting op 9 oktober wordt de afsluiting ook op toegangswegen vermeld en worden verkeersregelaars ingezet om verkeer dat toch de dijk op wil, te wijzen op de omleidingsroute.