Skip to main content
Nieuws

Gezocht: deelnemers voor het nieuwe boek van Saskia Maarse

By 21 september 2015No Comments

Onder de zeespiegel: Samenwerken en samen leven met de Nederlanders

Al eeuwenlang doen Nederlanders zaken in het buitenland. Tegelijkertijd trekken mensen uit andere landen naar Nederland om te werken en te ondernemen. Onwetendheid over de andere cultuur, waarmee zij dan in aanraking komen, leidt regelmatig tot allerlei missers in het menselijke en zakelijke verkeer. Om deze misverstanden te voorkomen  en succesvol zaken te kunnen doen, is kennis van elkaars cultuur – en bewustzijn van je eigen cultuur – essentieel.

Saskia Maarse schreef het boek Tutti frutti – het succes van kleurrijk en ondernemend Nederland.

Hiervoor reisde ze twee jaar door Nederland om ondernemers van verschillende nationaliteiten en achtergronden te interviewen en te portretten.

Door de gesprekken met deze ondernemers kwam Saskia veel te weten over de hedendaagse Nederlandse cultuur en hoe daar tegenaan wordt gekeken door allerlei nationaliteiten en culturen. Ze schrijft daar regelmatig blogs over.

Die worden zo goed gelezen op bijv. de site van DeOndernemer.nl, dat zij heeft besloten een nieuw boek te schrijven:

Onder de zeespiegel – samenwerken en samen leven met de Nederlanders. Op laagdrempelige manier wil Saskia in haar nieuwe boek omschrijven:
–  waar de diepgewortelde Nederlandse eigenschappen vandaan komen
–  wat we kunnen leren van de visie van andere culturen op Nederland
–  en wat we kunnen leren van bedrijven in Nederland, die internationaal zakendoen.

Voor meer diepgang over dit onderwerp is Saskia op zoek naar verhalen en anekdotes van bedrijven (partners) in Nederland, die zaken doen in het buitenland. Waar lopen zij tegenaan? Welke cultuurverschillen ervaren zij, en wat kunnen andere bedrijven daarvan leren?

Onder de zeespiegel wordt een boek – (deels) in eigen beheer uitgegeven – vol anekdotes, achtergrondinformatie en tips hoe je cultuurverschillen kunt overbruggen en zakelijke misverstanden (voortaan) kunt voorkomen. Een praktisch naslagwerk voor buitenlanders die in Nederland willen werken of ondernemen, en voor Nederlanders die zich willen richten op de internationale markt. De bedoeling is dat het boek ook vertaald zal worden in het Engels.

Lijkt het u interessant om een bijdrage te leveren aan dit boek, en met uw verhaal een inspiratiebron te zijn voor vele anderen?

Neem dan contact op met:
Saskia Maarse Studio Odijk / Grafisch ontwerp
T: 036-3002341
M: 06 533 25 902
www.studio-odijk.nl