Skip to main content

“De Oude Bieb bestaat nog een maar een jaar, dus op het aspect continuïteit scoren ze nog niet zo hoog, maar op de aspecten durf, innovaties en prijswaardigheid zijn zij zeker een waardige finale kandidaat”. “Een onderneming met toekomst perspectief die werkgelegenheid biedt en maatschappelijk zeer betrokken is bij Zeewolde”. Een paar overwegingen van de jury van de Zeewolder Ondernemersverkiezing 2015.

Sinds juli 2013 zijn Martine Kruider en Corine Kroon met hun onderneming gehuisvest in dit pand. Een nieuwe plek, een huiskamer, voor Zeewoldernaren om elkaar te ontmoeten. Maar ook verhuren ze zalen, geven andere ondernemers een plek om zich te presenteren en hun onderneming uit te rollen ook de jongeren vanuit de Basisz krijgen de kans zich verder te ontplooien. Het is een concept dat nog niet bestond in Zeewolde. Het wordt geleid door twee professionele onderneemsters. Dit concept is zeker geschikt om op andere plaatsen ook uit te rollen. In november hielden de drie genomineerde bedrijven De Oude Bieb, Redmatters en Vandemoortele, hun bedrijfspresentatie in de Verbeelding. Vooraf waren de bedrijven al bezocht door de jury om bedrijf en ondernemer op locatie te beoordelen. Tijdens de verkiezingsavond mochten ook de aanwezige Zeewolder ondernemers hun stem uitbrengen. En met meeweging van de motivaties van de uitgebrachte stemmen heeft de jury uiteindelijk de winnaar bepaald.

Naast de bekendmaking van de winnaar van de Ondernemersverkiezing hield de Bedrijfskring tevens haar Nieuwjaarsreceptie. Een drukbezochte avond in de Verbeelding waarbij ondernemend Zeewolde in groten getale aanwezig was. Iedereen werd buiten muzikaal onthaald door de Algemene Muziek Vereniging Zeewolde. Binnen werd de avond muzikale omlijst door Stick Around, de toast werd uitgebracht met de heerlijke bubbels van Kijk op Wijn, licht en geluid helemaal voor elkaar dankzij Guliker AV, het podium was ter beschikking gesteld door Nijkamp Expo, het mooie doorzichtige katheder kwam van Dijko Plastics, Gijs Troost verzorgde het natje en droogje weer uitstekend en de fraaie foto’s van Josette Alkema staan (bijna) op de site! Mede door de sponsoren: Lentink de Jonge, Accountants & Belastingadviseurs, Zeewolde Zakelijk en Rabobank Flevoland was het weer mogelijk om de verkiezingsavond in november en de avond met de bekendmaking van de Zeewolder Ondernemer mogelijk

FlevopenningenGala
Als winnaar van de Zeewolder Ondernemersverkiezing is De Oude Bieb automatisch genomineerd in de categorie Toponderneming op het FlevopenningenGala. Tijdens dit Gala-evenement strijden de winnaars van de zes Flevolandse gemeentes om de prestigieuze Flevopenning.