Skip to main content

The gym.2‘Werken aan een gezonde levensstijl bij The Gym’

Op een persoonlijke manier werken aan een gezonde levensstijl, dat is het motto van The Gym. De Fit- en Wellnessclub aan het Horsterplein was de eerste sportschool van Zeewolde.  The Gym werd 1991 opgericht en vijf jaar later overgenomen door Edwin en Suzanne de Vos. Beiden komen niet uit een ondernemersgezin, ze hebben zich de kneepjes van het vak zelf eigen gemaakt. Edwin werkte elf jaar in een sportschool in ’t Gooi en haalde in die tijd zijn rijksdiploma sportschoolhouder. Hij is verantwoordelijk voor het trainingsgedeelte, zijn vrouw doet ‘alles eromheen’. Suzanne: ‘Wij bieden al 22 jaar continuïteit. Wij zijn heel blij met deze nominatie, het is een waardering voor wat we doen.’

Een grote renovatie en uitbreiding volgde in 2010. Edwin: ‘Uitbreiden en verbouwen was noodzakelijk om mee te kunnen blijven doen als sportschool van deze tijd.’ Verbouwen en tegelijk open blijven, vergde behoorlijk wat organisatievermogen. De sportschool is nu 825 vierkante meter groot, waarvan ruim 300 vierkante meter fitnessruimte verdeeld over drie zalen. The Gym wil zich onderscheiden door een persoonlijke aanpak en laagdrempeligheid. Er worden vele doelgroepen bediend. ‘Voor kinderen is er Fitkid, voor zwangere vrouwen speciale pilates, afvallen kan bij de Big Challenge of ‘Mannuh afvalluh’, we hebben een 50+groep, waaraan overigens ook 70- en 80+’ers meedoen.’ Suzanne: ‘Fit worden en blijven is één van de grootste redenen om te gaan sporten. Dit kan individueel met behulp van een trainingsprogramma maar ook in groepsverband. We bieden meer dan vijftig groepslessen. Er is voor iedereen wel een geschikte les.’ The Gym biedt ook lessen in verdedigingssporten judo en karate. Daarnaast kunnen de leden terecht op het wekelijkse spreekuur van Liv Haugberg van Fysio Focus en voedingsdeskundige Annemieke Mouw van Inlibra is er eens per maand. De trends volgen elkaar snel op in de fitnesswereld. Onderscheidend zijn is bittere noodzaak in een markt waarop de sportscholen zich verdringen. Edwin: ‘Dat is op zich zorgelijk, maar houdt je ook scherp. Je gaat nog beter je best doen, kwaliteit schrijven in vetgedrukte neonletters.’ De laatste investering betreft functional fitness, een small group training waarbij alle spieren worden aangesproken en gewerkt wordt aan uithoudingsvermogen, balans en flexibiliteit.

The Gym zorgt ervoor zichtbaar te zijn in het dorpsleven en sponsort sportieve activiteiten en verzorgt warming ups bij verschillende (dorps)evenementen. Edwin: ‘Veel bewegen en goed eten worden steeds belangrijker. We moeten allemaal langer mee, en gezond leven bespaart enorm op de ziektekosten.’ Suzanne: ‘Wij proberen het leuk én gemakkelijk te maken om te werken aan een gezonde toekomst.’

The Gym wil volgend jaar een Fit!Vak preventiecentrum worden. Preventiecentra gaan een stapje verder dan de reguliere dienstverlening en zijn optimaal ingericht om mensen met  specifieke aandoeningen zoals diabetes en obesitas veilig en effectief te begeleiden en trainen. De instructeurs worden opgeleid naar het hoogste kennisniveau en werken met protocollen en programma’s die bewezen effectief zijn.