Skip to main content

SternhofBeste leden van de Bedrijfskring Zeewolde,

Dankzij Mark Eerenberg van Van der Heiden Milieu, kunnen wij ons voorstellen aan u. Bedankt Mark!

Recreatieboerderij de Sternhof is een voormalige boerderij gekocht in 2006 door Henri van het Erve en Marieke Moens. Respect voor de natuur, de principes van duurzaamheid, milieubewust handelen en biologische landbouw zijn de groene draad in het denken en doen. Op de 2,5 hectare grond bevinden zich sinds 2008 vier luxe b&b-kamers met centrale gastenkeuken en woonkamer, een kleine camping achter de gebouwen met kampvuurplaats, biologische moestuinen, een caravanstalling, uitgebreide werkplaats en enkele kleine dieren.

De Sternhof, begonnen als recreatiebedrijf, ontwikkelt zich ook als groene dagbestedingsplek voor de diverse doelgroepen, jong en oud. Deze activiteiten blijken zich prima te verenigen en onderstrepen het doel van de bewoners: het buitenleven delen met anderen. Diverse doelgroepen weten de Sternhof te vinden: families, gasten kookworkshops, trainingen, verjaardagsfeesten en bedrijfsuitjes. Alles is kleinschalig en gerelateerd aan de sfeer die wij op de Sternhof nastreven: een groene plek waar genieten van de natuur hand in hand gaat met ontspanning, rust, ruimte en werk. De mogelijkheden op de Sternhof zijn heel divers:

  •  De kamers zijn ruim, met eigen sanitair/tv/wifi, lange bedden en heerlijk hoog en licht. Voor zakelijk en recreatie. Voor alleen of groepen (max. 20 personen).
  • De centrale grote keuken, woonkamer en eetzaal zijn ook apart af te huren voor bijv. vergaderingen, bedrijfsuitjes en verjaardagen. Dit wordt meer en meer door inwoners en bedrijven van Zeewolde gedaan. Vooral het huiselijke met de ingerichte keuken en de mogelijkheden buiten, worden erg gewaardeerd.
  • De minicamping heeft 20 plaatsen en een warme en hartelijke sfeer. Geen  fratsen, wel een kampvuurplek met hout beschikbaar om een vuurtje te stoken.
  • De oogst van de moestuin is voor de Voedselbank Harderwijk. Hierin worden wij geholpen door MAS-leerlingen, vrijwilligers en de deelnemers van de dagbesteding.
  • Bio- is voor ons –logisch! Zij hebben wij een helofytenfilter in de mestsilo en hergebruiken wij veel op het erf. Het ontbijt is dus ook gezond en vers, voornamelijk uit de omgeving (Zonnehoeve, Kaaswinkeltje Bennesse, huisgemaakte jam, Warmonderhof e.d.)
  • De kleinschalige dagbesteding is in een veilige en warme sfeer voor (sociaal) kwetsbare mensen. Oud en jong ontmoeten elkaar op het erf, zonder hoog tempo of werkdruk. Ons motto hierbij is: ‘onthaasten is ontmoeten!’
  • De caravanstalling is hoog en kleinschalig voor boot/caravan/camper/antieke auto.

Misschien iets voor uw gasten of werknemers om te overnachten? De Sternhof ligt 10 km vanaf het centrum van Zeewolde en heeft ruime parkeerplaatsen, ook voor een bus of aanhanger.

Wij doen al zaken met enkele bedrijven die hier personeel laten overnachten, tot volle tevredenheid natuurlijk! Ook hebben bedrijven hier vergaderd of hun bedrijfsuitje gehad al dan niet in samenwerking met andere lokale bedrijven (catering, kookworkshop, muzikaal of creatief). Zie voor meer informatie ook onze website www.sternhof.nl

Wij geven het bedrijvenstokje graag hierbij door aan Edwin de Vos van The Gym.

Met groene groet, Henri van het Erve en Marieke Moens