Skip to main content

winnaarMorssinkhof Plastics, Loko IT-specialisten en de Onderwijs Inkoop Groep zijn, na intensief beraad van de jury, geselecteerd als kandidaten voor de titel Zeewolder Ondernemer van 2012. Donderdag 15 november vindt de finale plaats met medewerking van Foppe de Haan.

Om uit de negen genomineerde bedrijven uiteindelijk drie kandidaten te selecteren die het op de verkiezingsavond tegen elkaar op gaan nemen, bleek nog een hele kluif voor de jury. Na bezoek door de jury aan de bedrijven lagen de onderlinge scores niet ver uiteen, maar uiteindelijk strijden Morssinkhof Plastics, Loko IT-specialisten en de Onderwijs Inkoop Groep om de hoogste plaats in de finale. Naast duurzaamheid, innovatief vermogen, maatschappelijke betrokkenheid en prijswaardigheid wordt dit jaar extra ingezet op de beoordeling van continuïteit. Vanwege de economische situatie werd nadrukkelijk gekeken naar de manier waarop hierop door de verschillende bedrijven werd ingespeeld en welke maatregelen op korte én lange termijn voor een solide onderneming moeten zorgen. De jury, bestaande uit wethouder Economische Zaken Hendrik de Vries; Paul van Dansik van Delarange Cosmetics, winnaar in 2011; Rob Donker, directeur bedrijven van Rabobank Flevoland; Henk Scholman en Henk Bronkhorst van Lentink de Jonge accountants & belastingadviseurs en Richard Offermanns en Rixt Dijkstra vanuit de Bedrijfskring Zeewolde, maakt zich nu op voor de verkiezingsavond op 15 november. Tijdens deze avond mogen de drie kandidaten zich in De Verbeelding presenteren waarna ook de aanwezige ondernemers hun stem mogen uitbrengen.

Foppe de Haan
De organisatie van deze jaarlijkse verkiezingen is in handen van de Bedrijfskring Zeewolde en met trots laten zij weten dat niemand minder dan Foppe de Haan deze keer zijn medewerking heeft toegezegd. De sympathieke Fries inspireert, coacht en weet als geen ander een team naar resultaat te leiden, ziehier de link naar ondernemerschap. Hij is bekend als succesvol trainer van Heerenveen en Jong Oranje, waarmee hij tot twee keer toe Europees kampioen werd. ‘Een dergelijke spreker kunnen wij alleen met behulp van onze sponsoren naar Zeewolde halen en wij zijn dan ook zeer blij met de Lentink de Jonge accountants & belastingadviseurs, Rabobank Flevoland en Zeewolde Zakelijk die deze verkiezingen ondersteunen’, zo laat de Bedrijfskring weten.

Verdere verloop verkiezingen
Na de drie (korte) presentaties door de genomineerde ondernemingen op de verkiezingsavond en met meeweging van de uitgebrachte stemmen en motivaties gaat de jury zich opnieuw beraden. De uiteindelijke winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Bedrijfskring Zeewolde op donderdag 10 januari. De winnaar gaat Zeewolde vervolgens vertegenwoordigen tijdens het prestigieuze FlevopenningenGala, waarop de winnaars van de diverse Flevolandse gemeentes het tegen elkaar opnemen in de categorie Topondernemingen. Vorig jaar nog wist de Zeewolder winnaar Delarange Cosmetics ook de Flevolandse titel in de wacht te slepen, waarmee de kwaliteit van het Zeewolder bedrijfsleven maar weer eens onderstreept wordt.