Skip to main content

Automatiseerder LOKO IT-specialisten sterk in Flevoland (door Max Wolters)

Meer dan de helft – 58 procent – van het midden- en kleinbedrijf in Zeewolde neemt diensten af van LOKO. ‘Wij zijn sterk in Flevoland’, zegt Ferry Schrijnewerkers, die samen de directie voert met Egbert Knorren.

De kracht van LOKO is dat er veel disciplines en specialismen in eigen huis zijn. ‘Onze klanten hoeven daar niet meer over na te denken en kunnen druk zijn met hun core business. Wij ontzorgen ze en regelen voor hen het complete beheer’. Middels een groot aantal ambassadeurs draagt men hun professionele specialismen uit. Deze tevreden relaties vertellen graag over hun ervaringen en voordelen van het ontzorgt worden op ICT vlak tegen een vast bedrag per maand.

loko it 2

LOKO werd begin 1990 opgericht. Drie jaar na de start stapte Schrijnewerkers in, een jaar later gevolgd door Knorren. Het bedrijf was toen sterk in hardware in het particuliere segment en kleinzakelijke kring. Samen hebben zij de zakelijke markt sterk uitgebouwd en zijn nu ieder voor 50% eigenaar van het bedrijf. Begin van dit jaar is LOKO een tweede vestiging gestart in Almere, om nog dichter bij de potentiële klanten in deze groeistad te zitten.

LOKO heeft een Content Management Systeem ontwikkeld, waarmee klanten op een eenvoudige manier hun website kunnen opmaken en vervolgens up to date kunnen houden. Men ontwikkelde daarnaast samen met een partner ook de FlevoCloud. Schrijnewerkers: ‘Traditioneel heeft een bedrijf een server in huis om de verschillende werkplekken van informatie te voorzien. Ik vraag regelmatig aan directeuren van bedrijven hoe lang zij het zich kunnen permitteren uit de lucht te zijn. Daar willen ondernemers vaak niet eens over nadenken. ICT is een continue proces, dat mag en kan niet stilvallen.’ FlevoCloud heeft zijn serverpark in meerdere zwaarbeveiligde datacenters staan, maar heeft de regie volledig in eigen handen. Volgens Schrijnewerkers is FlevoCloud een oplossing die qua kosten heel goed kan concurreren met een eigen server.

In het eerste kwartaal van volgend jaar komt LOKO ook met een oplossing voor vaste en mobiele telefonie via het Internet. Zij zitten hiermee op het kwaliteitsniveau van traditionele telefonie, maar dan met maximale flexibiliteit en vaste lage kosten. Als enige Exact Gold partner in Flevoland worden de bedrijfsprocessen van orderverwerking tot financiële administratie bij klanten ingevuld middels eigen Exact consultants.

LOKO is nauw betrokken bij lokale initiatieven. Onder de naam LOKO runs IT is men hoofdsponsor van de LOKO hardloopcompetitie van de TVZ en daarnaast bij de Crosscup in Almere. De directie maakt ook tijd vrij voor zaken als de Bedrijfskring Zeewolde, waar Egbert Knorren bestuurslid en vice-voorzitter van is geweest. Ferry Schrijnewerkers doet goed werk met serviceclub de Lions. Het bedrijf sponsort via de organisatie World Vision een aantal kinderen in Oeganda en ondersteunt jaarlijks de Arme Kant van Zeewolde. ‘Wij vinden dat we vanuit het bedrijfsleven ook een bijdrage moeten leveren aan de maatschappij’.

LOKO is gevestigd aan de Mast 13 op het Schepenveld en heeft inmiddels 35 professionals in dienst.