Skip to main content
BIZ – stemming juni 2023.

Als je met 195 bedrijven (4.500 werknemers) samenwerkt, kun je meer bereiken als het gaat om bijvoorbeeld netcongestie, duurzaamheid, veiligheid en personeel. Voor dat samenwerken is de BIZ bedoeld.
Wat is een BIZ ook alweer? BIZ staat voor Bedrijven Investeringszone. Hierin werken de bedrijven op Trekkersveld samen aan het versterken van het bedrijventerrein op o.a. het gebied van energie & duurzaamheid (bijv. oplossingen netcongestie), veiligheid, bereikbaarheid, regeldruk. Gebaseerd op de WOZ waarde van elk pand betalen bedrijven gedurende 5 jaar jaarlijks een bedrag tussen de € 200,00 en € 3.750,00. Dit bedrag wordt geïnd door de gemeente en komt ten goede aan de Trekkersveld ondernemers die hiervoor jaarlijks een actieprogramma maken. Dit programma is een extra op de (in de BIZ vastgelegde) verplichtingen die de gemeente sowieso al heeft.
De BIZ komt alleen als de bedrijven dit willen. Daarom vindt in juni een draagvlakmeting plaats, waarbij alle bedrijven kunnen stemmen. De opkomst moet minimaal 50% zijn en daarvan moet minimaal 2/3 JA stemmen voor de BIZ. Meer informatie op: www.trekkersveld.biz
 
Geen stroomcapaciteit meer voor Trekkersveld
De urgentie om samen te werken is sinds eind 2022 extra groot. Waarom?
Door de netcongestie in Flevoland, Gelderland en Utrecht komt er tot 2027-2029 geen nieuw vermogen beschikbaar voor bestaande of nieuwe bedrijven, zo gaf de landelijke netwerkbeheerder Tennet eind 2022 aan. Ook niet voor Trekkersveld, bevestigt regionale netwerkbeheerder Liander. Je kunt als bedrijf dus tot die tijd geen nieuw vermogen aanvragen en komt op een (lange) wachtlijst.
 
Samenwerken helpt
Door samen te werken met o.a. Liander kunnen er soms toch nog oplossingen gevonden worden. Bijvoorbeeld door het inzetten van meer flexibiliteit. Een krachtige lobby bij gemeente, provincie en netwerkbeheerder is ook belangrijk. Hier komen we in een volgende nieuwsbrief op terug.
 
Word ambassadeur!
We kunnen het niet alleen. We zoeken daarom nog ambassadeurs. Als ambassadeur ben je hèt klankbord voor het BIZ project. Je onderhoudt contacten met een aantal bedrijven, daarnaast draag je bij aan het versterken van de samenwerking op het Trekkersveld. In juni reik je de stemformulieren uit en haal je ze ook weer op. 
Op woensdag 15 maart a.s. van 17.00 – 18.00 uur organiseren wij een bijeenkomst voor ambassadeurs in The Lux. Tijdens deze bijeenkomst vertellen wij graag wat het ambassadeurschap inhoudt, hoe jullie hierbij kunnen helpen en beantwoorden wij al jullie vragen die tijdens de bijeenkomst nog niet duidelijk of beantwoord zijn.

Heb je interesse hierbij aanwezig te zijn, stuur dan voor 1 maart a.s. een mail naar [email protected]. Mocht je op 15 maart niet kunnen dan horen wij graag of je sowieso interesse hebt in ambassadeurschap en praten we je op een ander moment bij.

Meer informatie over BIZ Trekkersveld tref je op www.trekkersveld.biz. Voor vragen of meer informatie kun je vanzelfsprekend ook een mail sturen naar [email protected] of contact opnemen met Eduard Plate (06-53846720). Samen met Jankees Klapwijk begeleidt hij de BIZ Trekkersveld. Beide heren hebben veel ervaring met BIZ, parkmanagement en energie samenwerking.
 
Dit initiatief wordt ondersteund door: