Skip to main content

Na bezoek van de jury’s aan de genomineerden Ondernemer van het jaar en Centrumondernemer van het jaar was het de taak van de jury’s om uit deze sterke voorselectie de finalisten te bepalen. Zowel voor de Ondernemer van het jaar als Centrumondernemer van het jaar zijn er drie finalisten naar voren gekomen. Tijdens de live zaterdagochtend radiouitzending van de Lokale Omroep Zeewolde maakten Mike Kastrop en Karin van Rijn de finalisten voor 2023 bekend.

Voor de verkiezing Ondernemer van het Jaar zijn na het juryberaad als finalisten uit de bus gekomen:

  • Restaurant Fika
  • NLPharma Veterinair
  • GrafiMedics

Ook voor de Centrumondernemer van het Jaar zijn, na grondig juryoverleg en met pittige afwegingen drie finalisten bepaald, te weten: 

  • Rene Tuinte
  • Bakkerij de Toren
  • Sajon

Luuk Salomons, voorzitter BKZ ‘ook dit jaar was er weer een gevarieerde lijst aan ondernemers waar je echt heel kritisch gaat kijken naar het onderscheid, wat niet eenvoudig is. Net als elk jaar leer je weer veel van de jurybezoeken en ook de diversiteit en kracht van ondernemers. Toch denken wij als jury dat dit 3 sterke finalisten zijn, zonder iets te kort te willen doen aan de andere genomineerden. Maar ja, het is wel onze taak om te kiezen’.

Collega-voorzitter Johan Safaric van de VCZ was ook enthousiast, maar vond samen met de andere juryleden het selecteren wel weer pittig. Elke ondernemer heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen en is op eigenwijze betrokken met Zeewolde en heeft ook wat te bieden voor het centrum en Zeewolde. Dan is het niet altijd even makkelijk om daar “slechts” drie van uit te kiezen.

Wethouder Hermans nam als enige deel aan beide jury’s. Hij heeft zowel de portefeuille Economische Zaken als het centrum in de portefeuille.

Op de ondernemersavond van 17 november worden de finalisten gepresenteerd aan mede-ondernemers. Tegelijkertijd is die avond ook de aftrap van de Dag van de Ondernemer die landelijk op 18 november is.

Voor de Centrumondernemer van het jaar volgt na die avond nog een periode waarin ook het publiek weer kan stemmen op de finalisten. Die peiling wordt meegenomen in de uiteindelijke jury keuze voor Centrum-ondernemer van het Jaar 2023. Die titel wordt samen met de titel Ondernemer van het Jaar 2023 op 12 januari bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de BKZ in samenwerking met VCZ.

De verkiezingen Topondernemers Zeewolde zijn een samenwerking tussen de VBZ (Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde), BKZ (Bedrijfskring Zeewolde) en de VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde) en worden mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Rabobank Flevoland, Lentink De Jonge Accountants, Zeewolde Zakelijk (gem. Zeewolde) en Management Partners Int. Zeewolde.