Skip to main content
  • Classic Mike is dé Flevolandse Toponderneming 2022
  • Studentenprijzen naar projecten ‘PetPillow’ en ‘Schoon op weg naar morgen’
  • Ambassadeurs Participatie 2022 benoemd    

Tegen de zeshonderd Flevolandse ondernemers waren er op vrijdagavond 10 juni getuige van dat Classic Mike uit Zeewolde de Flevopenning TOPonderneming 2022 in ontvangst mocht nemen. 

Het Congres Paviljoen op het Floriadeterrein in Almere was het podium van de 17e editie van deze begeerde Flevopenning, die werd uitgereikt door gedeputeerde economische zaken Jan-Nico Appelman. 

Autobedrijf Classic Mike is in Zeewolde gevestigd. Het wordt geleid door Mike Kastrop, die van het reviseren en restaureren van klassieke auto’s een bloeiend bedrijf heeft gemaakt. Classic Mike staat in de branche van klassieke automobielen bekend om zijn uitzonderlijke kwaliteit. Gedeputeerde Appelman, ook voorzitter van de hoofdjury wees op de  bijzondere aanpak van Mike Kastrop: “Hij werkt op een innovatieve, inclusieve wijze waarbij jongeren die een steuntje in de rug nodig hebben met plezier en naar eigen vermogen aan prachtige projecten werken.” Mede wegens die aanpak is Mike Kastrop recentelijk benoemd tot beste praktijkopleider van Nederland. 

Studentenprijzen

De Windesheim Flevopenning Comakership ging dit jaar naar het comaker-project ‘Schoon op weg naar morgen”  van de studenten Lise van Oosterhoudt, Fabio Groen en Maurice van Veen.  Zij bedachten voor ACE Carwash in Weesp een grensverleggende wasstraat – Omni genaamd – bestaande uit robots, 3D scanners en een biologische waterzuiverende plantenmuur. 

De Aeres Green Changemaker Flevopenning voor de veranderaars van de toekomst ging naar het studentenbedrijf PetPillow van Mariska van der Meer, Madelon van Minne en Lisanne Slotboom. Zij bedachten een comfortabel hondenkussen met verwisselbare vulling gemaakt van gerecyclede matrassen. 

Ambassadeurs Participatie

Tenslotte werden de RWF Ambassadeurs Participatie van de inclusieve arbeidsmarkt benoemd. Tezamen en om beurten dragen zij dit jaar als ‘Participatie Roeptoeter’ het inclusieve werkgeverschap in Flevoland uit. De zes door hun gemeente voorgedragen Ambassadeurs Participatie 2022 zijn: AppliFire (Almere); Econowind (Zeewolde); Besstrade (Lelystad); Vierboer (Swifterbant); Jumbo Hofstee/Philadelphia (Urk) en Efka (Emmeloord). Zij werden benoemd op grond van hun getoonde Sociaal Inclusief Werkgeverschap rond het thema: ’50-Plus: Ongekend Talent’. 

Over de Stichting Flevopenningen

Sinds 2004 organiseert de Stichting Flevopenningen het jaarlijks terugkerende ondernemersgala. Het wordt ieder jaar in een andere Flevolandse gemeente gehouden. Het drukbezochte gala is uitgegroeid tot een invloedrijk platform waarop het Flevolandse bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd tot lucratieve onderlinge samenwerking en versterking. 

Meer info en aanmelding: www.flevopenningen.nl

08
Herfst