Skip to main content

De kaartverkoop van de 17e editie van het Ondernemersgala van de stichting Flevopenningen is gestart. Het zakelijke netwerkevenement van Flevoland wordt op vrijdag 10 juni gehouden op het Floriadeterrein in Almere.  Naar verwachting zal het gala worden bezocht door ruim zeshonderd bestuurders, politici en leiders uit het Flevolandse bedrijfsleven en daarbuiten.

Ambiance Floriade

De presentatie van het ondernemersevent is in handen van RTV-presentatrice Diana Matroos. Matroos is onder meer bekend van Buitenhof (VPRO, AVROTROS en BNNVARA), BNR Nieuwsradio en RTL Nieuws. Op het Flevopenningengala is zij geen onbekende want zij heeft het gala al meerdere keren professioneel gepresenteerd. Het gala belooft dit jaar in de ambiance van de Floriade Wereldtentoonstelling weer grootser dan de vorige editie te worden. De gasten zullen worden getrakteerd op een culinair galadiner. Het entertainment is in handen van talloze artiesten die tijdens het diner voor een wervelende show zullen zorgen.

Uitreiking Flevopenningen

Stichting Flevopenningen is sinds 2004 verantwoordelijk voor de uitreiking van de Flevopenningen en de organisatie van het Ondernemersgala. De Flevopenning Toponderneming wordt toegekend aan de onderneming in Flevoland die onder andere succesvol, innoverend en duurzaam is en die een economische betekenis heeft voor Flevoland. 

Voorts is er de Windesheim Flevopenning Beste Comakership die gaat naar één van de drie genomineerden studenten wiens Comakership zich heeft onderscheiden door toepasbaarheid, innovatiekracht, duurzaamheid, ondernemendheid en originaliteit.  
Voor de 1e keer zijn er vanuit Aeres Hogeschool drie kandidaten die strijden om de Aeres Green Changemaker Flevopenning. Ook voor deze studenten zijn criteria als toepasbaarheid, duurzaamheid, ondernemendheid en originaliteit de uitdaging geweest.

Tijdens het Ondernemersgala worden tevens de Ambassadeurs Participatie 2022 benoemd. Uit iedere Flevolandse gemeente is er een Ambassadeur Participatie die  zich de afgelopen periode rond thema ‘Ongekend Talent’ extra hebben ingezet en zich onderscheiden door 50-plussers kans op werk te bieden voor de inclusieve arbeidsmarkt. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het ondernemersgala is via de website www.flevopenningen.nl. Een entreeticket kost 175 euro (excl. btw). De organisatie houdt rekening met ruim zeshonderd gasten, vooral topmensen uit Flevoland, maar ook landelijke bestuurders en kopstukken uit het bedrijfsleven.