Skip to main content

De komende twee maanden wordt het volledige aansluitende weggennet rondom de rotonde N302 Ganzenweg-Knardijk aangepakt. De werkzaamheden in de komende periode zorgen voor hinder in de vorm van wegafsluitingen en bouwlawaai. Hieronder een toelichting op de werkzaamheden:

Wegafsluiting N306 Harderdijk:

WanneerMaandag 6 september 06:00 uur t/m vrijdag 10 september 2021 17:00 uur
WaarAfsluiting Harderdijk vanaf inrit Harderhaven tot en met gemaal Lovink
WerkzaamhedenAanleggen nieuw wegdek (wegdek wordt volledig opnieuw opgebouwd)
OmleidingOmleiding via N302 Ganzenweg-N305 Gooiseweg-Karekietweg-Harderbosweg en omgekeerd.Harderhaven via rotonde N302 bereikbaar.Pluvierenweg en woonwijk Harderdijk via rotonde N302 bereikbaar. U dient deels door het werkvak te rijden. Tijdens werkzaamheden worden er verkeersregelaars ingezet om u veilig door het werkvak te begeleiden. Het parallel liggend fietspad langs de Harderdijk blijft bereikbaar.
OVTijdens de afsluiting van de N306 Harderdijk rijdt bus 147 (Dronten-Harderwijk) via de omleidingsroute. Hierdoor vervalt de halte Camping Flevostrand in Biddinghuizen. Tussen de halten Plein, Dreef, Alikruikweg en Bremerbergweg in Biddinghuizen rijdt er een pendelbus. De dienstregeling voor de pendelbus is te vinden op de website van Connexxion.
HulpdienstenIn de basis wordt hulpdiensten geadviseerd de omleidingsroute te gebruiken.De Harderhaven, Pluvierenweg en woonwijk Harderdijk zijn via rotonde N302 bereikbaar.Indien zich een incident in het werkvak voordoet en in geval van uiterste nood kan de rijbaan van het wegvak worden gebruikt. Tijdens asfalteringswerkzaamheden is het fietspad parallel aan de N306 beschikbaar voor hulpdiensten om het werkvak te passeren.
LET OP!Dinsdagnacht 7 september en woensdagnacht 8 september vinden asfaltwerkzaamheden plaats. De werkzaamheden vinden plaats tussen 20:00 uur en 06:00 uur. Verkeer naar de Pluvierenweg of woonwijk Harderdijk verzoeken wij zo veel mogelijk te parkeren in de Harderhaven.

Wegafsluiting Ganzenpad:

WanneerWoensdag 8 september 06:00 uur tot en met vrijdag 17 september 2021 17:00 uur
WaarAfsluiting Ganzenpad voor gemotoriseerd verkeer. Het Ganzenpad blijft bereikbaar voor fietsers en voetgangers.
WerkzaamhedenHet Ganzenpad wordt verlegd om ruimte te maken voor de toekomstige afrit en de verlegging van de Knardijk. Ook wordt het nieuwe fietspad langs de Knardijk aangesloten op het nieuwe Ganzenpad en het tijdelijke fietspad langs de Knardijk verwijderd. 
OmleidingOmleiding via N707 Knardijk-Sternweg. Ganzenweg 6, 8 en Parkeerplaats Harderbroek bereikbaar via Sternweg.Ganzenpad blijft bereikbaar voor fietsers, ter plaatse van de aansluiting met het nieuwe Ganzenpad wordt een korte bypass gerealiseerd. Fietsers moeten hier afstappen en lopend door de berm. 
HulpdienstenIn de basis wordt hulpdiensten geadviseerd de omleidingsroute te gebruiken.Indien zich een incident in het werkvak voordoet en in geval van uiterste nood kan de rijbaan van het wegvak worden gebruikt. 

Wegafsluiting N707 Knardijk:

WanneerMaandag 20 september 06:00 uur tot en met vrijdag 8 oktober 2021 17:00 uur
WaarAfsluiting Knardijk vanaf afslag Ganzenpad tot T-splitsing Zeewolderdijk
WerkzaamhedenAanleggen nieuw wegdek (wegdek wordt volledig opnieuw opgebouwd)
OmleidingOmleiding via N302 Ganzenweg-N305 Gooiseweg-N705 Spiekweg-Zeewolde-N707 Zeewolderdijk en omgekeerd.Ganzenpad via rotonde N302-N707 Knardijk bereikbaar.Het fietspad langs de Knardijk blijft bereikbaar.
OVBus 142 (Nijkerk-Zeewolde-Harderwijk) en bus 144 (Zeewolde-Harderwijk) rijden via de omleidingsroute. Hierdoor vervallen de halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Klein Hoefblad en Overloop. Op de Sportlaan ter hoogte van De Overloop wordt een tijdelijke halte geplaatst. Bus 159 (Almere Stad-Zeewolde-Harderwijk) rijdt vanaf Harderhaven naar halte De Mast in Zeewolde. Hierdoor vervallen de halten Harderbroek, Kwartiermakerslaan, Langezand, Oostergo, Centrum, Horsterweg, Kluunpad, Naarderweg. Tijdens de spitsuren rijdt een taxibus via de lokale route in Zeewolde. Deze taxibus sluit aan op de reguliere bus 159.
HulpdienstenIn de basis wordt hulpdiensten geadviseerd de omleidingsroute te gebruiken.Indien zich een incident in het werkvak voordoet en in geval van uiterste nood kan de rijbaan van het wegvak worden gebruikt. Tijdens asfalteringswerkzaamheden is het fietspad parallel aan de N707 beschikbaar voor hulpdiensten om het werkvak te passeren. Hieronder de routekaart voor deze route. 
OverigVerkeersregelaars worden ingezet om sluipverkeer via o.a. de Sternweg te voorkomen.

Nacht- en weekendafsluiting N302 Veluwemeerbrug

WanneerNachtafsluitingen:Woensdag 29-9-21 20:00u t/m donderdag 30-9-21 06:00u Donderdag 30-9-21 20:00u t/m vrijdag 1-10-21 06:00u Maandag 4-10-21 20:00u t/m dinsdag 5-10-21 06:00uDinsdag 5-10-21 20:00u t/m woensdag 6-10-21 06:00uWoensdag 6-10-21 20:00u t/m donderdag 7-10-21 06:00uDonderdag 7-10-21 20:00u t/m vrijdag 8-10-21 06:00uWeekendafsluiting:Vrijdag 1-10-21 20:00u t/m maandag 4-10-21 6:00u.
WaarAfsluiting Veluwemeerbrug vanaf rotonden Ganzenweg-Knardijk tot afslag Dolfinarium 
WerkzaamhedenAanleggen nieuw wegdek
OmleidingLokale omleiding Harderwijk ↔ Zeewolde via Nijkerk: A28-N301 Nijkerkerweg-N305 Gooiseweg.Adviesroute: Amersfoort ↔ Lelystad via AlmereAdviesroute: Zwolle ↔ Lelystad via Dronten Het fietspad over de Veluwemeerbrug blijft bereikbaar.
OV, hulpdiensten en Landbouw verkeerOV, hulpdiensten en landbouwverkeer kan de N302 blijven gebruiken.De dienstregeling van het OV verandert niet. De bushalte wordt tijdelijk verplaatst richting de rotonde. Één van de rijbanen van het afgesloten werkvak blijft beschikbaar.Er staan verkeersregelaars ter plaatse om OV, hulpdiensten en landbouwverkeer te begeleiden.
OverigEr kan ’s nachts overlast ervaren worden.  Met name op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober vinden ’s nachts tussen 20:00 uur en 06:00 uur sloop, frees en asfalt werkzaamheden plaats.

Foto: Provincie Flevoland