Skip to main content

‘Beter Nederlands spreken, werkt beter?’
met Özcan Akyol en Maurice de Greef

De Bedrijvenkringen Ermelo, Harderwijk, Putten en Zeewolde organiseren samen met Landstede Groei Opleidingen de ondernemerseditie van GroeiCafé in Bouw en Infrapark in Harderwijk. Het doel van GroeiCafé is het onder de aandacht brengen van Leven Lang Ontwikkelen. Het thema van 15 september is ‘Beter Nederlands spreken, werkt beter?’. In de bijlage vind je de aankondiging van de bijeenkomst als PDF.

Taal is de motor van de economie
Wist je dat maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders moeite hebben met communiceren in het Nederlands? Onderzoek wijst uit dat taalvaardigheid van vooral ook (Nederlandse!) jongeren en buitenlandse werknemers een groot struikelblok blijkt als men kijkt naar carrièreperspectief, veiligheid en duurzame inzetbaarheid.

Schrijver, columnist en programmamaker Özcan Akyol en Unesco leerstoelhouder Volwasseneneducatie Maurice de Greef nemen ons die avond mee in hun betoog over het belang van mondelinge taalvaardigheid om de economie draaiende te houden. Beter Nederlands spreken en lezen zorgt voor productiever, gezonder, veiliger en met meer plezier werken en leven.

Ondernemers vertellen over hun inspanningen op taalgebied voor hun werknemers. Het Leerwerkloket geeft uitleg over het Taalakkoord Werkgevers en de financiële ondersteuningsmogelijkheden voor werkgevers die met taal op de werkvloer aan de slag willen. 

Verder is er die avond volop gelegenheid om elkaar te spreken. Spreken we je daar? Aan deelname zijn geen kosten verbonden, wel graag even aanmelden. Dat kan via deze link.