Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Corry Opgelder van FlevoDirect. Flevodirect is met kantoren in Zeewolde en Lelystad actief in uitzenden, detacheren en werving en selectie. Hun klanten ontvangen HR-advies op maat, zij verzorgen Persoonlijk Profiel Analyses in selecties en bieden uitzendkrachten gratis beschikking over FlevoDirect Academy, hun eigen opleidingsportal. Het werkgebied is voornamelijk dicht bij huis: heel Flevoland, de Veluwezoom en alle direct omliggende gemeentes.

‘Erwin (mijn echtgenoot) en ik zijn samen FlevoDirect gestart in 2003. We zijn begonnen met een kantoorlocatie in de Raadhuisstraat tussen alle andere winkels in en zijn nu gevestigd aan de Zuiderzeeweg nummer 17. Een mooie zichtlocatie in het dorp. In Lelystad zitten we midden in het centrum aan het Stationsplein nummer 184. Een degelijke en gefundeerde start van ons bedrijf vonden we belangrijk, daarom zijn wij direct vanaf de oprichting NBBU-lid geworden. NBBU is dé brancheorganisatie voor uitzendondernemingen met een eigen CAO en juridische afdeling. De financiële administratie is bij een accountantskantoor ondergebracht voor continuïteit. Eén van onze mijlpalen is dat FlevoDirect één van de eerste bureaus was met een NEN-certificering in Nederland.
We wonen en werken zelf ook in Zeewolde, daardoor kennen we veel bedrijven en medewerkers in het dorp en in de directe omgeving. Even snel een boodschapje halen dat lukt meestal niet?.’

Hoe ziet jullie team eruit? ‘In totaal werken we met 11 gemotiveerde medewerkers in onze 2 kantoorlocaties. Kennis en training van onze eigen medewerkers én van onze uitzendkrachten vinden we erg belangrijk. Zo proberen we het beste uit iedereen te halen.
We staan dagelijks voor al onze klanten klaar, werken nu even door Corona op afspraak. Maar straks hopen we iedereen weer zonder afspraak te kunnen ontmoeten. Wij zijn laagdrempelig, iedereen is welkom; alleen moet een werkzoekende al wel in Nederland wonen of de beschikking hebben over woonruimte. FlevoDirect haalt geen kandidaten uit het buitenland om hier te komen werken.’

Hoe ziet jouw werkweek eruit? ‘Die is heel divers. Ondersteunen van de vestigingen en vestigingsmanagers, ik bedenk nieuwe plannen met Erwin om alles steeds beter te laten verlopen, onderhoud contacten met relaties, recruiten van nieuw talent en met mijn jarenlange ervaring in de business train ik ons eigen personeel. Geen dag is hetzelfde. Juist omdat FlevoDirect een hele brede klantenkring bedient. Van ICT, schoonmaak, productie, naar commerciële binnendienst, financiële kandidaten, magazijn/heftruckchauffeurs. Wij bemiddelen in alle beroepsgroepen en niveaus.’

Wat doet Flevodirect aan MVO en duurzaamheid? ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doen wij door mensen aan een baan te helpen in de directe omgeving van onze kantoren. Daardoor kunnen veel kandidaten op de fiets naar hun werk. Ook intern wordt gewerkt met slimme oplossingen om duurzaam te werken, zoals het online ondertekenen van contracten en uren. We zijn bijna een papierloos kantoor. Verder wordt er veel lokaal gekocht waar mogelijk bij lokale ondernemingen in de regio. FlevoDirect sponsort diverse sportclubs (HCZ en VV Zeewolde) en jongeren initiatieven (Groene Schuur) om deze lokaal te ondersteunen en zichtbaar te zijn.’

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf? ‘Binnen 5 jaar verwachten wij nog meer vestigingen te hebben in deze regio en nóg meer mensen voor onze organisatie aan werk te kunnen helpen.
Er is behoefte aan onze manier van dienstverlening, juist omdat wij anders werken dan de meeste bureaus. Zichtbaar, laagdrempelig, oprechte interesse en veel persoonlijk contact met bedrijven en werkzoekenden. Onze ondersteuning op HR gebied en wordt ook gewaardeerd.’

Wat is jouw ervaring met de BKZ? ‘Wij dragen de Bedrijfskring Zeewolde een warm hart toe. Het bezoeken en ontvangen van medeondernemers, vind ik het leukste wat er is. Bij iedereen in de keuken kijken. Dat is het allerleukste van mijn vak. Dus als dit straks weer kan, staan wij in de startblokken!