Skip to main content

Deze maand is de ondernemersmicrofoon in handen van Esther Graver – van Essen van Autobedrijf Jedi. Na de Middelbare Detailhandelsschool heeft zij Personeel & Arbeid gestudeerd. Na bij een uitzendbureau gewerkt te hebben, koos zij ervoor om aan de slag te gaan in het familiebedrijf.

‘Jedi is door onze ouders in 1980 opgericht in Almere. In die tijd had je als ondernemer te maken met de Rijksdienst en die wilden in Zeewolde een tankstation. Onze ouders hebben deze investering aangedurfd. In 1984 werd het bedrijf geopend door burgemeester Bruins Slot. Zeewolde had toen 30 gezinnen. We zijn begonnen als Volkswagen- en Audi-dealer. Sinds 2009 universeel met veel expertise in de Volkswagen-groep merken. Onze core-business is de mobiliteit verzorgen van inwoners en bedrijven middels verkopen en leasen van auto’s. Onderhoud, reparatie, gratis pechhulp, schadeherstel en brandstoffen leveren.’

Hoe ziet haar werkweek eruit? ‘Maandagochtend begin ik de week in de sportschool. Daarna alle zaken betreffende Personeelszaken: salarissen, gesprekken, kennis op peil houden en marketing activiteiten. Dinsdag, vrijdag en zaterdag (verkoop)-gesprekken met klanten, leveranciers en medewerkers in Zeewolde. Op woensdag ben ik in Almere.’

Wie werken er bij Jedi? ‘18 medewerkers werken iedere dag met passie, ijver, kennis en kunde in onze twee vestigingen. Als directie werken wij volop mee in het bedrijf en op deze manier merk en voel je meteen hoe het gaat met je collega’s. Wij hebben regelmatig overlegmomenten en leuke uitjes. Bij jubilea staan wij uitvoerig stil en vieren dat met zijn allen.’

Wat doen jullie aan MVO? ‘Wij sponsoren maatschappelijke instanties en verenigingen in Zeewolde. Wij vinden dat wij deel uitmaken van de samenleving en willen ook aan de leefbaarheid van Zeewolde bijdragen. Door werkgelegenheid te genereren kunnen inwoners in hun eigen dorp werken.’

Hoe zie je de toekomst van je bedrijf? ‘Er gaat veel veranderen in de automotive. Op de transitie naar elektrische auto’s wordt de komende tijd ook vanuit Volkswagen en Audi volop ingezet. Er zal dus veel gaan veranderen in de werkplaatsen. Maar voorlopig zijn er nog genoeg auto’s die op fossiele brandstofsoorten rijden en nog onze aandacht nodig hebben. In het verleden hebben wij wel eens borrel bij ons georganiseerd. Was wel heel gezellig met een hoge opkomst. Wellicht wel weer eens leuk om op te pakken.’

Leave a Reply