Skip to main content

Met een drukbezochte verkiezingsavond in De Verbeelding is afgelopen donderdag 16 november de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar 2018 van start gegaan. De Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) maakt op 11 januari het jurybesluit bekend.

De drie genomineerden – Bevri Groep,  GildenGroen en Tegel & Sanitair Depot – kregen letterlijk het podium om hun nominatie kracht bij te zetten. Met presentaties gunden de drie genomineerden geheel op hun eigen wijze het publiek een kijkje in de geschiedenis, activiteiten en prestaties van hun bedrijf. Het geheel werd op scherpzinnige wijze gepresenteerd door Karl Raats, die later op de avond het publiek met grote bevlogenheid vermaakte met een inleiding over positief denken en hoe je ondernemer van het jaar kunt worden.

Een meningspeiling onder het publiek leverde een goed beeld op hoe er over de genomineerden werd gedacht. Bevri kreeg vooral bijval van ondernemers van het Trekkersveld; zij die het bedrijf van nabij kennen roemen het wegens de grote innovatieve kracht en het op service gerichte no-nonsense ondernemerschap. GildenGroen stal menig hart met een pleidooi om als ondernemer ook iets terug te doen voor de gemeenschap; het sociale ondernemerschap geeft deze genomineerde extra glans. Tegel & Sanitair Depot maakte indruk met de authenticiteit van de jonge ondernemers die een staaltje ondernemerschap ten toon spreidden – met bijbehorende cijfers – waar menig doorgewinterde ondernemer jaloers op zal zijn.

De aanwezigen hebben door middel van een schriftelijke stemming hun voorkeur bepaald en deze ook voorzien van motivaties. De publiekskeuze is medebepalend voor het uiteindelijke oordeel van de jury. De winnaar van de begeerde titel Ondernemer van  het Jaar 2018 zal op 11 januari in het congrescentrum The Lux bekend worden gemaakt.