Skip to main content

 

_JAF0623Biobrass is de Zeewolder Onderneming van het Jaar 2017 geworden. Dat werd donderdagavond 12 januari tijdens een zeer druk bezochte verkiezingsavond van de Bedrijfskring Zeewolde in de Operazaal van The Lux bekendgemaakt. Naast BioBrass waren Pannenkoekenhuis Hans en Grietje en Royal Herkel voor de titel genomineerd

_JAF0853

Na de (gewogen) telling van de stemformulieren die ingevuld zijn tijdens de verkiezingsavond in november bleek dat twee genomineerden gelijkwaardig worden beoordeeld en dat ook de derde er dichtbij zit. De stemmende ondernemers hadden als geheel dan ook geen uitgesproken mening en laten de keuze aan de jury.

De jury heeft uitvoerig haar bevindingen van de bedrijfsbezoeken, de presentaties van de drie finalisten, de motivaties bij de uitgebrachte stemmen van ondernemers en overige beschikbare informatie besproken. Zij heeft daarbij zorgvuldig gekeken naar aspecten als continuïteit, innovatief vermogen van het bedrijf als geheel of innovatie door een specifiek product, duurzaamheid, ondernemerschap, maatschappelijke betrokkenheid bij Zeewolde en/of de regio en prijswaardigheid.

De jury wil hierbij opmerken dat duurzaamheid niet alleen de bekende milieuaspecten betreft maar ook personeelsontwikkeling en het onderhouden van langdurige relaties. Prijswaardigheid houdt in hoeverre de ondernemer betrokken is bij deze verkiezing en de waardering van de nominatie.

Elk van de genomineerden springt er wel uit op een specifiek gebied.  Biobrass vanwege duurzaamheid en visie, Hans & Grietje vanwege de ontembare creativiteit en originaliteit en Royal Herkel als een “oud” en koninklijk bedrijf met internationale bekendheid.

 

Uiteindelijk heeft de jury besloten om de prijs toe te kennen aan Biobrass

Onderbouwing

Met de toekenning van de prijs aan Biobrass heeft de jury gekozen voor een innovatieve en maatschappelijk betrokken onderneming in een traditionele sector.  Zij scoort hoog op innovatief vermogen, duurzaam ondernemerschap, continuïteit en prijswaardigheid.

Biobrass heeft diverse stress-tests doorstaan, unieke verbindingen in de keten geïnitieerd en zelfstandig geïnvesteerd in innovatie en assortimentsontwikkeling. Biobrass heeft een gezonde spreiding van haar omzet over Nederland en de rest van Europa, heeft een stabiel medewerkersbestand van vaste en seizoenmedewerkers en een stabiele organisatie en financiële structuur.

Biobrass heeft een uitgesproken visie, duidelijke focus en laat passie voor het vak in combinatie met gedurfd ondernemerschap zien.

Een schitterende Zeewolder onderneming, een voorbeeld voor ondernemend Flevoland!

Juryrapport

U kunt het volledige juryrapport opvragen bij het secretariaat van de Bedrijfskring: [email protected]