Skip to main content

De jury heeft besloten om de aanmoedigingsprijs 2017 uit te reiken aan deze jonge onderneming die in korte tijd al een mooie basis voor de toekomst heeft weten neer te zetten. De jury wil met deze prijs haar waardering uiten voor het reeds getoonde ondernemerschap en hoopt hiermee nog een extra duwtje te kunnen geven richting toekomst en naar misschien wel ooit de Zeewolder ondernemer van het jaar.

Van Zolderkamer naar Bedrijfspand in aanbouw 

Sjoerd Alofs startte met 2 partners in 2012 op de bekende zolderkamer. Na een jaar zette hij de onderneming zelfstandig door. Eerst nog naast zijn baan, dat werd vervolgens een parttime baan en uiteindelijk heeft hij de beslissing genomen om zich volledig op zijn onderneming te richten. Hij huurde een ruimte in een bedrijfsverzamelpand, nam een medewerker aan en maakte professionele stappen. Inmiddels heeft hij een team van 6 personen om zich heen, heeft hij meerdere labels, is hij een gevestigde naam in zijn productgroep en bouwt hij in 2017 een nieuw bedrijfspand om zijn uit zijn jasje groeiende bedrijf verder uit te kunnen bouwen. Naast klanten in Nederland leveren ze ook naar klanten in landen om ons heen. Bedrijven in Zeewolde, zoals Keers Technologies en Carwash Horsterparc, hebben inmiddels producten afgenomen maar ook nationale klanten zoals RedBull en RTL  en internationale bedrijven als Mercedes Oostenrijk mogen zij tot hun klanten rekenen.

Gezonde dosis lef en ondernemersgeest

De jury is van mening dat Proflags een schitterend voorbeeld is van een jonge onderneming  met een ondernemer met een gezonde dosis lef en ondernemersgeest. Sjoerd begrijpt het “nieuwe” ondernemen en is in staat om de juiste focus te leggen. Hij stroopt zelf de mouwen op, ziet en pakt de kansen en neemt het heft in eigen handen. Ook richting toekomst heeft hij ambitieuze maar realistische doelstellingen en maakt hij bewuste keuzes.

Geweldig om te zien hoe dit bedrijf zich ontwikkelt. We kunnen richting de toekomst nog veel van Proflags verwachten.