Skip to main content
belangen en lobbyNieuws

VEEL ENTHOUSIASME OP AFTRAPBIJEENKOMST ONDERNEMERS TREKKERSVELD OVER START BIZ-PROJECT

By 5 december 2016No Comments

Zowel tijdens als na afloop van de Ondernemersbijeenkomst, speciaal voor Trekkersveld bedrijven, was er veel enthousiasme te beluisteren over het initiatief van de Bedrijfskring Zeewolde om de vestiging van een Bedrijven Investerings Zone voor het gehele Trekkersveld te onderzoeken.

 

‘Het Trekkersveld is het paradepaardje en de economische motor van de Zeewolder economie. Het gaat alleen al om vele honderden miljoenen aan geïnvesteerde waarde in bedrijfsgebouwen en grond. Er is alle reden om door goede en slimme coöperatie tussen ondernemers onderling en tussen het collectief van ondernemers en gemeente, het Trekkersveld aantrekkelijk, veilig, duurzaam en innovatief te houden. Dat is de beste garantie op de waardevastheid van dit grote bedrijfsterrein’, zo stelde Wim van den Noort, die het komende halfjaar leiding zal geven aan het project.

 

Wethouder Gerben Dijksterhuis onderstreepte dit van harte hetgeen ook de reden is dat het college dit ondernemersinitiatief zowel fysiek als financieel van harte ondersteund en faciliteert.

 

De ondernemers werden op deze avond niet alleen geïnformeerd over de ins en outs van het project en het fenomeen BIZ, maar kregen ook een mooi doorkijkje vanuit de praktijk. Parkmanager Marion van Gils maakte aan de hand van mooie praktijkvoorbeelden heel helder welke resultaten er te behalen zijn als de handen ineen geslagen worden en er echte collectiviteit ontstaat.

 

De projectgroep gaat nu aan de slag om te komen tot een uitgebalanceerd BIZ Uitvoeringsplan, wat in april volgend jaar aan de ondernemers zal worden voorgelegd. Nog voor de zomer zal dat plan vervolgens de inzet zijn van een officiële draagvlakmeting onder alle betrokken ondernemers.

 

Als een meerderheid van de ondernemers vóór het plan gaat stemmen, dan zal de BIZ Zone Trekkersveld medio 2017 in werking treden.

 

Voor nadere informatie: Wim van den Noort [email protected] of

06-22246236.