Skip to main content
Nieuws

Werkzaamheden Ganzenweg en Vogelweg

By 16 mei 2016No Comments

Vogelweg

De geplande werkzaamheden aan de Vogelweg (N706) in Zeewolde worden tot nader order uitgesteld. De vertraging heeft te maken met de aanbestedingsprocedure. Daarin heeft een van de aannemers die had ingeschreven, bezwaar gemaakt.
Het gevolg is op dit moment dat het werk niet direct na Pinksteren kan beginnen, maar mogelijk maanden later. De provincie probeert het werk nog wel dit jaar uit te voeren, maar het is nu nog onduidelijk hoe de planning eruit ziet. Een en ander hangt sterk af van het vervolg van  de aanbestedingsprocedure.

Ganzenweg

In het weekend van vrijdag 20 mei 20.00 uur tot zaterdag 21 mei 24.00 uur vervangt de provincie de bovenste laag asfalt van de zuidbaan van de Ganzenweg (N302) van de aansluiting Gooiseweg tot aan de rotonde bij Harderwijk.

Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren wordt de rijbaan volledig afgesloten en wordt het verkeer omgeleid uit Lelystad en Zeewolde dat naar Harderwijk wil via de Gooiseweg, Karekietweg en Harderbosweg/Harderdijk (N306). De noordbaan blijft gewoon open voor het verkeer. Verkeer uit Harderwijk kan dus gewoon de normale route nemen.

Vervolg

De werkzaamheden aan de zuidbaan van de Ganzenweg vormen tegelijkertijd de start van de afrondende werkzaamheden van de aanleg van een tweede rijbaan langs de Gooiseweg. Hier gaat het om de weg tussen de aansluiting Ganzenweg en de aansluiting van de nieuwe ontsluitingsweg van het bedrijventerrein, Assemblageweg. In de maanden mei tot en met augustus volgt de rest:

1.   Voorbelasting (bigbags, grote zakken met zand) wordt aangebracht bij kruising Gooiseweg-Futenwegen en kruising Gooiseweg-Ganzenweg.

2. Ook bouwt de provincie de bestaande fietstunnel uit.

3. Er wordt begonnen met het aanbrengen van de fundering, waarna het nieuwe asfalt volgt in het tracé van de tweede rijbaan.

In de tweede week van september wordt de tweede rijbaan aangesloten op de bestaande infrastructuur en kan het verkeer gebruik maken van deze nieuwe rijbaan.

Informatie

Uitgebreide informatie is te vinden op www.flevoland.nl/gooiseweg. Actuele informatie over werk aan de weg door provincie Flevoland is te volgen via twitter @Flevowegen.