Skip to main content

omnivent2Nieuwjaarsreceptie / Ondernemersverkiezing
Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsverkiezing werd niet alleen afscheid genomen van Tiny Bakker, meer dan 12 jaar steun en toeverlaat van het bestuur, maar na de pauze werd ook de ondernemer van het jaar bekend gemaakt. Nachon, Theater de Kluit en Omnivent bleken drie gerenommeerde kandidaten die hun nominatie meer dan waard waren. Uiteindelijk werd Luuk Salomons met zijn Omnivent uitgeroepen tot winnaar en ontving hij een replica van het beeld ‘Verbindende schakels’. Uit handen van wethouder Hendrik de Vries ontving Luuk vervolgens een cheque van € 500,-. Luuk is hiermee automatisch de Zeewolder inzending voor de Flevopenningen. Het jaarlijkse gala waarop de Flevolandse winnaars van de plaatselijke verkiezingen het tegen elkaar opnemen. Vrijdag 11 februari op Urk zal Omnivent de eer van Zeewolde hooghouden tijdens de zevende editie van deze Flevolandse verkiezing.

Juryrapport
Het juryrapport van de winnaar gaf aan dat gekozen is voor de onderneming die een wereldwijde speler is van formaat. Met klanten in China, India, Latijns-Amerika en Rusland en daarmee goed vertegenwoordigd in opkomende economieën. Omnivent is werkzaam in de ventilatie- en klimaatbeheersingsbranche binnen het agrarisch veld. Een reeds lang bestaand bedrijf (meer dan 45 jaar) waarvan al 25 jaar in Zeewolde. Naast de wereldwijde resultaten heeft het bedrijf zich bewezen in innovatie en continuïteit. Eveneens belangrijke waarderingspunten van de jury. Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar hielden Burgemeester Gorter en vice-voorzitter Egbert Knorren hun nieuwjaarstoespraak. En, zoals gezegd, ook van Tiny Bakker werd na jarenlange inzet afscheid genomen. Door drie oud-voorzitters werd Tiny nog even in het zonnetje gezet waarna ook zij uit handen van Egbert Knorren met bloemen en een kadocheque werd verrast.