Skip to main content

Op woensdag 16 september j.l. vond het miljoenenontbijt van de deelnemende bedrijvenkringen van de Noordwest Veluwe plaats. Het miljoenenontbijt wordt traditiegetrouw iedere woensdag na Prinsjesdag gehouden. Zo’n 110 leden van de bedrijvenkringen Ermelo, Putten, Nunspeet, Zeewolde en Harderwijk waren aanwezig bij het Bouw & Infrapark te Harderwijk. Dit jaar, door de corona-maatregelen, nét even anders dan anders van opzet. 

Erwin Bruinink (2ict), de nieuwe voorzitter van de Bedrijvenkring Harderwijk, opende het miljoenenontbijt. “Het is fijn dat er zo’n grote betrokkenheid is vanuit de regio. Het is fijn dat we elkaar zo goed kunnen opzoeken en kunnen samenwerken. Laten we met elkaar positief blijven in deze onzekere tijden en laten we zorgen dat we de werkgelegenheid behouden. Als u vragen heeft over steunmaatregelen vanuit de overheid dan kunt u de Bedrijvenkring hiervoor benaderen”, aldus Bruinink. Ook bedankte hij wethouder van Economische Zaken, Bert van Bijsteren voor zijn aanwezigheid.  “Van Bijsteren zorgt ook op politiek vlak voor een goede samenwerking”. 

Erik Kerssies, directeur Bouw & Infra Park, was erg blij om weer een volle zaal te zien. “Een aantal maanden hebben we lege zalen gehad vanwege de corona-crisis. Het is mooi om te zien dat wij onze zaal beschikbaar kunnen stellen voor het miljoenenontbijt. Met z’n allen kunnen we vandaag denken, delen en doen, en dat is ook wat wij hier op het park voor staan. Ik ben best trots dat wij gastheer mogen zijn voor de Bedrijvenkring”.

Johan van den Belt was, net zoals voorgaande jaren, aanwezig om in vogelvlucht en geheel op zijn eigen, plezierige manier, door highlights van de Miljoenennota heen te lopen. Zo kwamen o.a. het pensioen, overdrachtsbelasting, onderwijs en cultuur, en de maatregelen in de zorg aan bod. Van den Belt: “Toen ik de troonrede en Prinsjesdag bekeek, voelde ik een moment van dankbaarheid. Dankbaar dat de overheid ons allen economisch steunt ten tijden van crisis. We zien punten van hoop terug in de Troonrede. De bezuinigingen zijn eigenlijk beperkt gebleven. Zie het als een stromende rivier, soms gaat er een druppeltje uit en soms komt er een druppeltje bij”.

Deelnemers en organisatie kijken terug op een informatieve en toch ook gezellige bijeenkomst.