Skip to main content

In week 22 brengt aannemer KWS de liggers aan voor de nieuwe brug over de Lange Wetering. Verkeer op de Waterlandseweg (N305) en fietsers/ruiters die langs de Lange Wetering rijden, krijgen te maken met verkeersmaatregelen.

Van 29 mei tot en met 2 juni

De liggers worden geplaatst van 29 mei tot en met 2 juni. Aan beide kanten van het water staan hijskranen en op de oude brug wordt een vrachtauto opgesteld. Vanuit die posities is het mogelijk de liggers neer te laten tussen de beide landhoofden en de pijlers in het midden van de vaart.

Afsluitingen rijstrook en fietspad

Slechts op een dag wordt voor verkeer op de Waterlandseweg een rijstrook afgesloten. Een tijdelijke VRI (verkeerslichten) regelt dat het verkeer beurtelings richting A27 of richting A6 kan doorstromen. Dat gebeurt woensdag 31 mei tussen 9 uur ’s morgens en 3 uur ’s middags.

De paden langs de Lange Wetering worden tijdens de werkzaamheden aan de brug om beurten afgesloten voor fietsers en ruiters.

De werkzaamheden maken deel uit van het provinciaal project Baanverdubbeling Waterlandseweg (N305). De openstelling staat gepland voor eind 2017.