Skip to main content

lobbykaart
Het werkbezoek van VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer op 19 oktober aan Flevoland was voor het bestuur van VNO-NCW Flevoland aanleiding om extra aandacht te vragen voor de belangrijkste economische knelpunten, die ontwikkelingen in de provincie remmen.
Samen met Hans de Boer overhandigde provinciaal voorzitter Hajé de Jager de Kaart van Flevoland aan gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

 

De Kaart laat in een oogopslag zien waar volgens VNO-NCW Flevoland verbeteringen nodig zijn: in infrastructuur, samenwerking en ondersteuning bij groei van bedrijven en innovatieprojecten. Een van de belangrijkste punten is de ondergewaardeerde west-oost-verbinding tussen Enkhuizen en Zwolle. “Door de ontwikkelingen van de luchthaven en Flevokust is het van belang dat de west-oost-verbinding in onze provincie wordt verbeterd. We komen dan nog centraler in Nederland te liggen en dat geeft nieuwe kansen”, zegt De Jager.

De Kaart van Flevoland
VNO-NCW Flevoland heeft met de Kaart van Flevoland de belangrijkste wensen voor economische groei op een rijtje gezet. Naast Flevokust, ontwikkeling luchthaven en de verbinding Enkhuizen-Zwolle staan er zaken op als ‘uitwerken energieakkoord in Flevoland’, ‘aanstellen innovatiemakelaar’ en ‘flexibel maken van bestemmingsplannen’. De ondernemersvereniging gebruikt de lobbykaart voor afstemming en samenwerking met betrokken partijen. Wethouders en gemeenteraadsleden ontvangen binnenkort een mail over de ondernemerswensen, inclusief de Kaart.

 

U kunt de kaart hier bekijken.