Skip to main content

regieraad
De Stichting Beleef je Beroep heeft de Regieraad gevraagd om een advies over de regionale editie van het evenement First Lego League op 10 december in Almere. Doel: kinderen al op jonge leeftijd laten zien hoe leuk en interessant techniek is, en ze te stimuleren hun talenten te ontwikkelen. De Regieraad vindt het een mooi initiatief.

Sinds 2008 vindt in Flevoland jaarlijks een regionale finale plaats van de internationale wedstrijd First Lego League. Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs gaan in teams de strijd aan, waarbij ze verschillende vaardigheden ontwikkelen: behalve het programmeren met behulp van een Mindstorms LEGO-robot, leren ze ook om samen te werken en om hun project te presenteren.

Jong geleerd….
De Regieraad Techniek vindt de First Lego League een mooi initiatief. Hiermee komen kinderen al op jonge leeftijd op een leuke en speelse manier in contact met techniek. Dat kan bijdragen aan de uiteindelijke doelstelling van de Regieraad: ook op lange termijn kunnen beschikken over voldoende en goed gekwalificeerd personeel in de diverse technische sectoren.
De Regieraad Techniek Flevoland betuigt dan ook graag zijn steun aan dit initiatief, en hoopt dat deze positieve beoordeling de Stichting Beleef je Beroep helpt bij het vinden van de benodigde sponsorgelden bij de ondernemers in de regio en andere direct belanghebbende partijen.
Wie meer wil weten over deze wedstrijd, kan terecht op beleefjeberoep.nl/first-lego-league-2016.