Skip to main content

De Flevopenningen 2024 worden op 7 juni a.s. uitgereikt in Zeewolde dat dit jaar zijn 40-jarig bestaan viert. Dat gebeurt tijdens een groot ondernemersevent dat Stichting Flevopenningen in nauw overleg met de gemeente Zeewolde organiseert. Dit Flevopenningen Gala, dat kan rekenen op zo’n 500 gasten, wordt in de grote feesttent op het evenemententerrein van Zeewolde gehouden.

Tom Lansink, voorzitter van de Flevopenningen zegt: “Dit is de derde keer dat het Flevopenningen Gala in Zeewolde wordt gehouden. De laatste keer in 2018 waren we te gast in De Ravelijn, dit jaar is er wederom een uitstekende plek gevonden voor ons jaarlijkse ondernemersgala.”

Samen sterk

De feesttent wordt speciaal voor de viering van het 40-jarig bestaan van de gemeente Zeewolde op het evenemententerrein het centrum van Zeewolde neergezet. Er vinden straks talloze bijeenkomsten en events plaatst en dus ook het grootse Flevopenningen Gala. Lansink: ”Ons gala sluit bij de festiviteiten aan en wij omarmen het motto van de jubileumviering ‘Samen Sterk’. Dit motto is immers ook van toepassing voor het ondernemerschap, dat zich kenmerkt door samenwerking en pioniersgeest waarmee Flevoland economisch groot en sterk is geworden.”

Special gast

Sinds 2004 is het jaarlijks terugkerende ondernemersgala – dat ieder jaar in een andere Flevolandse gemeente wordt gehouden – uitgegroeid tot een invloedrijk platform waarop het Flevolandse bedrijfsleven, de overheid en kennisinstellingen worden gestimuleerd tot lucratieve onderlinge samenwerking en versterking. Dat aspect van samenwerking en ‘Samen Sterk’ zal door de speciale gast van het gala, VNO-NCW-voorzitter Ingrid Thijssen, extra worden benadrukt.

Twee Flevopenningen

Tijdens de 19e editie van het Flevopenningen Ondernemersgala worden de prijzen toegekend voor excellent ondernemerschap (Flevopenning Toponderneming) en voor uitzonderlijke prestaties in het kader van de uitvoering van Participatiewet/Banenafspraak (Participatiepenning). Voor de Flevopenning Toponderneming wijzen de bedrijfskringen ieder hun kandidaten aan. De kandidaten voor de Participatiepenning worden door de zes Flevolandse gemeenten aangewezen. 

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het ondernemersgala begint 1 maart via de website www.flevopenningen.nl  Tot 1 mei bedraagt de entreeprijs 200 euro, daarna kosten een entreekaartje 225 euro (excl. btw). De verwachting is dat ook dit keer de plaatsen snel uitverkocht zullen zijn en wordt rekening gehouden met vijfhonderd gasten, vooral topmensen uit Flevoland, maar ook landelijke bestuurders en kopstukken uit het bedrijfsleven zullen op het ondernemersgala aanwezig zijn.