Skip to main content

Zeewolde, 11 januari 2019 — High-tech onderneming Larsen & Buhl heeft de titel Ondernemer van het Jaar 2019 in de wacht gesleept. Dat werd tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring Zeewolde in The Lux door juryvoorzitter Luuk Salomons bekend gemaakt.

Larsen & Buhl is in 2017 ontstaan uit de fusie van Larsen Premium Precision Parts uit Zeewolde en Buhl Fijnmetaalbewerking uit Hilversum. Het familiebedrijf was samen met Tolken Select en Sportcentrum Zeewolde genomineerd voor de prestigieuze titel. Salomons zei dat in de einduitslag de drie genomineerden erg dicht bij elkaar geëindigd waren. Dat bleek ook uit de uitslag van de publiekstemming tijdens de verkiezingsavond op 15 november 2018 in De Verbeelding.

Onder de indruk

De jury bestond dit jaar uit Jacob Otten (Rabobank), Egge Jan de Jonge (wethouder), Linda Pelser (Bedrijfskring Zeewolde), Peter-Jan de Boer (Lentink De Jonge), Jitze van den Berg (Bevri en winnaar 2018) en Luuk Salomons (Bedrijfskring Zeewolde en juryvoorzitter). De jury heeft de genomineerde bedrijven bezocht en beoordeeld. Bij Sportcentrum Zeewolde was de jury onder de indruk van het  ondernemerschap, waarbij er lef werd getoond door veel te investeren in nieuwe sportmogelijkheden en deze breed aan te bieden. Van Tolken Select sprak de jury het indrukwekkende verhaal aan van het ontstaan van het bedrijf, dat goed bezig is in een multiculturele samenleving. Bij Larsen & Buhl was de bevlogen betrokkenheid van leiding en personeel opgevallen, waarbij uiteindelijk innovatie en ook continuïteit doorslaggevend waren.

Puur vakmanschap

Salomons: “Larsen & Buhl is een innovatief bedrijf met een duidelijke visie. De producten die in Zeewolde in een modern productieproces worden vervaardigd en die hun weg vinden naar onder meer de lucht- en ruimtevaart, apparatenbouw, de medische sector, zijn een voorbeeld van puur vakmanschap. Larsen & Buhl motiveert scholieren en studenten om voor techniek te kiezen en neemt daarin zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door hen onder meer stagemogelijkheden te bieden. Kortom een schitterende Zeewolder onderneming waar wij zeker meer van zullen gaan zien: in Zeewolde, in Flevoland en ver daarbuiten!”

Maybritt Larsen, die samen met Henk Larsen en general manager Klaas Houten naar The Lux was gekomen, was even sprakeloos toen zij de begeerde prijs in ontvangst nam. Zij toonde zich zeer vereerd met de onderscheiding en bedankte iedereen voor de steun en belangtelling de afgelopen maanden. Wethouder Egge Jan de Jonge overhandigde aan Maybritt Larsen namens ZeewoldeZakelijk  een cheque van 500 euro, die Larsen & Buhl mogen besteden aan een goed doel in Zeewolde naar eigen keuze.

Flevopenning

Met de titel Ondernemer van het Jaar 2019 is Larsen & Buhl ook direct genomineerd voor de Flevopenning TOPonderneming. De genomineerden voor deze provinciale prijs – één genomineerde uit iedere Flevolandse gemeente – zal op 12 april tijdens een groots ondernemersevent bij DNW (Duits-Nederlandse Windtunnels) in Marknesse worden uitgereikt.