Skip to main content

Tegen de honderd ondernemers waren op donderdag 15 november in paviljoen De Verbeelding aanwezig bij de aftrap van de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar 2019.
Ieder jaar organiseert de Bedrijfskring Zeewolde (BKZ) de verkiezing van de Zeewolder Ondernemer van het Jaar. Dit keer zijn Larsen & Buhl, Sportcentrum Zeewolde en Tolken Select genomineerd voor de begeerde onderscheiding.

Tijdens de verkiezingsavond in De Verbeelding presenteerden de drie genomineerden zich aan het publiek dat daarna hun stem kon uitbrengen. De jury weegt de publieksbeoordeling mee in haar uiteindelijke besluit. De winnaar zal op donderdag 10 januari 2019 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Bedrijfskring in The Lux bekend worden gemaakt.

Alle drie de genomineerden hielden presentaties waarin zij elk op eigen wijze het publiek vertelden over de geschiedenis van de onderneming, de activiteiten en hun prestaties. Het geheel werd op luchtige wijze gepresenteerd door ondernemer Arko van Brakel, één van de oprichters van Euronet Internet, de eerste commerciële internetprovider van Nederland. Later op de avond hield hij een pleidooi om vooral je dromen te realiseren; een sleutel voor succes is het om medewerkers dezelfde ruimte te geven.

Een meningspeiling onder het publiek leverde een goed beeld op hoe er over de genomineerden werd gedacht. De voor het publiek redelijk onbekende Larsen & Buhl oogstte veel waardering wegens de bevlogenheid van het ondernemerschap. Een eigenschap waarover overigens ook Sportcentrum Zeewolde beschikt, die er bovendien innovatie aan toevoegt. Tolken Select verraste de aanwezigen met een introductie in het Arabisch, wat al ras simultaan werd vertaald. Tolken Select heeft met 2500 aangesloten tolken en vertalers de wereld als werkterrein