Skip to main content

Op een spetterende nieuwjaarsbijeenkomst in The Lux, georganiseerd door het bedrijfsleven in Zeewolde, werden op 11 januari 2023 de winnaars van de topondernemers verkiezingen bekend gemaakt.

De beide juryvoorzitters gaven aan dat de keuze niet eenvoudig was uit de 3 finalisten per categorie t.w. B2B (Business to Business) en B2C (Business to Consumer).

Bakels Senior, gevestigd in een prachtig nieuw pand op het Horsterparc, won na uitvoerig juryoverleg de B2B prijs 2024 en zal daarmee ook de Zeewolder kandidaat zijn bij het komende Flevopenningengala, wat deze keer in Zeewolde zal worden gehouden. Bakels, gespecialiseerd in bakkerijgrondstoffen, maakt deel uit van een al sinds begin vorige eeuw internationaal actieve groep van bedrijven. OTG Enery en Holland Reklame en Standbouw waren de medefinalisten.

Sportique Concept Store won de B2C prijs 2024, tot nu toe genoemd Centrumondernemer van het jaar. Afgelopen jaar hebben zij, samen met al hun medewerkers, de boeg volledig omgegooid. De jarenlange pijler van de sportartikelen lieten zij los en de focus kwam volledig te liggen op mode en fraaie woonaccessoires. De Ondernemersprijs is ook een beloning voor een ondernemersechtpaar wat al heel lang laat zien dat succesvol ondernemen in het centrum van Zeewolde mogelijk is. De beide andere finalisten waren Trendy Woodshop en Salon Roy.

Beide juryvoorzitters, Luuk Salomons en Johan Safaric, benadrukten dat alle finalisten en hun medewerkers zich ook winnaar mogen voelen. Wethouder EZ, Helmut Hermans, overhandigde op deze feestelijke avond de Aanmoedigingsprijs aan Mechanisatiebedrijf Weevers. Tot tweemaal toe kregen zij te maken met een grote brand. Het siert de doorzettingskracht van de onderneming dat zij binnenkort opnieuw zullen heropenen op het Trekkersveld.

Alle winnaars ontvingen een cheque namens Zeewolde Zakelijk, te besteden aan een goed lokaal doel.

Burgemeester Gorter, plaatste in zijn speech de bedrijfsmatige ontwikkelingen in het perspectief van het 40-jarig bestaan van Zeewolde. Hij toonde zich trots in relatie tot het ondernemerschap in Zeewolde. In het voorjaar zal er een groot Ondernemersevent worden gehouden in nauwe samenwerking tussen Zeewolde Zakelijk en het georganiseerde bedrijfsleven. 

De verkiezingen Topondernemers Zeewolde zijn een samenwerking tussen de VBZ (Verenigd Bedrijfsleven Zeewolde), BKZ (Bedrijfskring Zeewolde) en de VCZ (Vereniging Centrumondernemers Zeewolde) en worden mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Rabobank Flevoland, Lentink De Jonge Accountants en  Zeewolde Zakelijk (Gemeente Zeewolde).