Bron: Financieel Dagblad 3 juni 2020

De Floriade 2022 groeit voor Almere uit tot een ware slijtageslag. Sinds het evenement in 2012 werd binnengehaald, zijn inmiddels vijf wethouders en drie Floriade-directeuren versleten. Daarnaast zijn er miljoenen meer uitgegeven dan gepland, wat regelmatig aanleiding was tot nieuwe onderzoeken om alles weer goed scherp te krijgen.

Na nieuwe tegenslagen staat de Floriade donderdag opnieuw op de agenda van de gemeenteraad. Stoppen of uitstel is een optie, maar het college van burgemeester en wethouder gaf vrijdag al aan door te willen gaan. Wat het ook wordt: het zal de stad extra geld gaan kosten. 

De wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade wordt elke tien jaar gehouden en ook in Zoetermeer, Hoofddorp en Venlo moest er geld bij. Maar in Almere zijn de problemen groter. Sponsoren zijn er amper, er zijn minder subsidies geworven dan gedacht, een deel van het geplande vastgoed op het terrein wordt niet ontwikkeld, er is een beperkt aantal deelnemende landen en het concept is niet tot in detail uitgewerkt. Let wel: in april 2022 moet de Floriade open, over minder dan twee jaar. En nu is er corona.

Lees het hele artikel bij het Financieel Dagblad.